Загребти ще золота

25.07.2012

Не важливо, в якому плавальному засобі сидять на Олімпіадах наші веслувальники — в байдарці, каное чи академічному човні. Вони майже завжди щось та й виграють. Останні стабільно високі здобутки наших «академісток» — жіночої четвірки парної — дають підстави сподіватися на найвищі олімпійські нагороди. Досвідчений екіпаж на чолі з Яною Дементьєвою та Анастасією Коженковою впродовж останніх чотирьох років неодноразово виграв чемпіонати Європи та етапи Кубка світу, став срібним призером минулого ЧС. Хоча, щоб не злякати птаху удачі, державний тренер Павло Мазуренко каже: «Прогнозів не даємо».

Справді, веслування — справа непередбачувана. Тут доля переможця може вирішитися на останніх сантиметрах дистанції. Але стабільність та високий рівень результатів має робити шанувальників академічного веслування максималістами у своїх очікуваннях.

Потенціал у нашої жіночої четвірки парної високий, адже навіть із різними виконавицями дівчата штампували перемоги на Кубку світу. «Спочатку разом із Дементьєвою, Коженковою, Катериною Тарасенко, працювала Олена Буряк. Пізніше місце Буряк зайняла Наталя Довгодько. Цей квартет і надалі перемагав. Тренерам здалося, що в такому складі колектив виглядає більш перспективно», — розповів «УМ» держтренер.

Не слід забувати й ветерана водного спорту — байдарочницю Інну Осипенко–Радомську, для якої старт у Лондоні стане вже третьою Олімпіадою. На двох попередніх Іграх представниця Київщини на дистанції 500 м неодмінно вигравала нагороди: в Афінах — «бронзу», в Пекіні — «золото». Як–то буде на Туманному Альбіоні, де Інна стартуватиме одразу на двох дистанціях — 500 та 200 м?

 

ВІТРИЛА

Для сімейного подружжя віндсерфінгістів — Максима Оберемка та Ольги Масливець — в сумі це буде вже дев’ята Олімпіада. Щоправда, в активі підкорювачів хвиль немає ще жодної нагороди найпрестижніших стартів.