Спудеї готуються до протестів

Спудеї готуються до протестів

Незалежна студентська профспілка «Пряма дія» закликає студентів готуватися до протестної кампанії з початку нового навчального семестру. Адже в уряді зазіхнули на святе — студентську стипендію. Як повідомляє сайт «Прямої дії», ще 13 червня Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, у тому числі студентських стипендій. «Ця постанова в понад півтора раза знижує фактичний розмір стипендій більш ніж для третини студентів», — заявляють у профспілці.

Правда «тягне» за ґрати

Правда «тягне» за ґрати

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський пропонує посилити покарання за образу і наклеп — уже й відповідний законопроект зареєстрував. За образу «регіонал» пропонує карати штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів або виправними роботами на термін до одного року, але якщо поширена інформація призведе до серйозного погіршення здоров’я героя публікації, автора матеріалу пропонують ув’язнювати на термін від 3 до 5 років.

Допитали й відпустили

Допитали й відпустили

Як учора вже повідомляла «УМ», у неділю надвечір біля станції метро «Лук’янівська» в Києві сталася жахлива бійка футбольних уболівальників. Фанати–«ультрас» «Динамо» й «Оболоні» били затятих ворогів зі столичного «Арсеналу». Це було за півтори години до початку матчу динамівців і «канонірів». Ця сутичка стала, мабуть, найжортокішим зіткненням футбольних фанів в Україні за останній рік.

Прикури «з носака»

Прикури «з носака»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За словами численних свідків бійки, ініціатором був саме сержант міліції Олександр Фартушний. Привід для насильства безглуздий: хлопці просто попросили закурити. Але сам правоохоронець винним себе не визнає і стверджує, що жертва побиття — він сам. Тим часом постраждалі хлопці — соліст рок–гурту «Едельвейс» Сергій Конєв і його друг Тимур Гапонько — нині перебувають на лікуванні в нейрохірургічному відділенні міської лікарні.

«Колючка» — не перепона

«Колючка» — не перепона

За інформацією Управління Державної пенітенціарної служби в Полтавській області, ув’язнений за крадіжки 44–річний Юрій Шахов позавчора здійснив утечу «на ривок». Себто на очах охорони переліз через паркан і накивав п’ятами. При цьому вартові одразу двох постів намагалися «дістати» його пострілами з вогнепальної зброї, проте їм це не вдалося.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Публіка прийшла вклонитися

Публіка прийшла вклонитися

Театр імені Івана Франка звик до черг і ажіотажу. Народного артиста України Богдана Ступку не здивуєш оберемками квітів — його обожнювали у Києві, Москві, Львові, Нью–Йорку — скрізь, де він тільки виходив і починав казати текст ролі. Але такої кількості квітів, як українці принесли до труни головного актора України, художнього керівника Театру імені Франка, не бачила жодна зірка. Оберемками і попонами виносили їх через службовий вхід, а люди все несли і несли нові, побожно кладучи біля підніжжя сцени. У спальному районі Позняки, купуючи близько 11–ї ранку парну кількість гладіолусів, я почула від продавчині: «Ви до Ступки? У мене сьогодні цілий ранок купують для нього квіти». В метро ближче до станції «Хрещатик» люди з квітами були дороговказом до театру. Молода жінка з червоними трояндами в руках, вибачаючись, попросила провести до місця прощання. Ми познайомились, Маша приїхала з Івано–Франківська у справах і не змогла не попрощатися з великим актором. Одна черга шанувальників Богдана Ступки починалася на Городецького навпроти виходу з метро, інша — з вулиці Заньковецької. У натовпі — обличчя відомих режисерів, акторів, письменників і звичайних театралів, шанувальників акторського таланту Богдана Сильвестровича. Повертаються із заплаканими очима від театру Роман Балаян і вдова Сергія Параджанова Світлана Щербатюк , на службовому вході, де через рамку пропускають журналістів та урядовців, намагаються пройти кінорежисер Сергій Буковський із польськими кінематографістами і вдовою Івана Миколайчука Марією, біля входу бачу Ольгу Сумську.

Всі статті рубрики