НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2012

Справа Тимошенко

Європейський суд з прав людини проведе публічні слухання за скаргою екс–Прем’єра Юлії Тимошенко щодо її взяття під варту 28 серпня. Про це повідомила агенція «Інтерфакс–Україна» з посиланням на офіс суду в Брюсселі. Рішення буде винесено на більш пізньому етапі. Крім того, ЄСПЛ вказує, що якщо «того вимагатимуть обставини», Тимошенко може внести «свіжий запит», адже суд «продовжує займатися цим питанням».

Мовний протест

Керівництво Українського дому готує позов до суду про відшкодування 500 тис. грн. збитків, нібито заподіяних учасниками акції на захист української мови, що відбувається на сходах УД. Прес–секретар директора Укрдому Ірина Пономаренко зазначила, що «приблизно на таку суму було розірвано контрактів на проведення заходів в Українському домі у той час, коли біля нього відбувалася акція протесту».

На сайті Українського дому із запланованих на липень подій була вказана лише підсумкова прес–конференція Президента Віктора Януковича.

* * *

Закон про мови Колесніченка й Ківалова буде підписаний новим чи старим спікером парламенту в перших числах серпня, а до 20 серпня — Президентом. Про це повідомило газеті «Сєгодня» джерело в керівництві Партії регіонів. За його словами, візування закону Віктором Януковичем було вирішене ще в травні, коли лідери ПР ухвалили рішення щодо його розгляду у Верховній Раді.

Регалії

Народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка представлено до звання «Почесний громадянин міста Єнакієве». Про це йдеться в проекті рішення сесії міської ради Єнакієвого. Сесія затвердить рішення в серпні 2012 року — відповідно, одіозний бізнесмен на прізвисько «Юра Єнакіївський» справді стане таким.

Аварія

Минулого четверга під Миколаєвом у водій автомобіля ОДАЗ–2714 («Газель») скоїв зіткнення з легковим автомобілем Audi–Q7, внаслідок чого постраждали дві особи — народний депутат від «НУНС» Геннадій Москаль та депутат міськради Миколаєва І. Кучеренко. Москаль був госпіталізований із переломом ребра, Кучеренко — плеча.