Біжи, перша леді, біжи!

24.07.2012
Біжи, перша леді, біжи!

Евелін Ільвес.

Цього разу естафета Олімпійського вогню проходить лише в країні–господарці Ігор — Великій Британії. Стартувавши 18 травня в Плімуті, через три дні шлях полум’я з Олімпу добіжить точки призначення — у п’ятницю на стадіоні «Уемблі» в Лондоні відбудеться урочисте відкриття ХХХ літньої Олімпіади.

На маршруті протяжністю 13 тисяч кілометрів олімпійські смолоскипи несуть люди з різних країн, різних вікових і соціальних категорій. Була серед учасників естафети і дружина президента Естонії Томаса Хендріка Ільвеса — 44–річна білявка Евелін. І от із нею трапився казус. Першій леді довелося пробігти удвічі більшу відстань, ніж було заплановано.

Як повідомив сайт Sports. ee, етап естафети, який дістався Евелін Ільвес, проходив у англійському графстві Кент. Пані президентовій належало пробігти близько 300 метрів. Однак перед забігом з’ясувалося, що учасник, який повинен був передати їй факел, не зміг вийти на дистанцію. «Факелоносця везли до потрібного місця на човні, але через штормову погоду його підкосила морська хвороба», — повідомила пані Ільвес. Тож високопоставлена бігунка мусила робити подвійну роботу.

Евелін зізналася, що в якийсь момент захекалася й почала зменшувати швидкість, проте її допомогли вболівальники. «Був дощ, вітер. Але завдяки людям на трасі в мені відкрилося друге дихання. Особливо мене підбадьорювали естонці», — розповіла Евелін Ільвес.

Для 58–річного президента це другий шлюб. Евелін — медик за освітою — веде активну громадську діяльність, зокрема пропагує здоровий спосіб життя.