У шортах із бомбою

У шортах із бомбою

Аеропорт в одному з найпопулярніших курортних центрів Болгарії, Бургасі, вчора був закритий — усі рейси перенаправляли у Варну. Напередодні ввечері в результаті вибуху на бургаському летовищі «Сарафово» загинуло щонайменше восьмеро і поранено понад 30 людей. Теракт було скоєно в автобусі з ізраїльськими туристами, які прилетіли рейсом із Тель–Авіва. Пошкодження отримали й два інші автобуси, що також очікували пасажирів. Серед загиблих — п’ятеро чи шестеро громадян Ізраїлю (неточність пов’язана з невстановленою досі особою терориста) і двоє болгар: водій автобуса та представник болгарської турфірми. Троє поранених перебувають у комі.

Монархія — з народом

Монархія — з народом

Король Іспанії Хуан Карлос та його родина вирішили бути з народом у тяжкі для країни часи і добровільно пішли на скорочення своїх видатків. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, урізання королівських доходів у процентному співвідношенні приблизно відповідає скороченню зарплат у державному секторі. Річну зарплату короля, яка досі становила 292 тисячі євро, буде знижено на 20 900 євро, тобто на 7,1%. Син Хуана Карлоса і спадкоємець іспанського трону принц Філіпе втратить 10 450 євро зі своєї річної зарплатні в розмірі 131 тисяча євро. Впродовж цього ро­ку загальний бюджет королівської родини (8,3 мільйона) буде скорочено на 100 тисяч євро.

«Сірий кардинал» виходить із тіні

«Сірий кардинал» виходить із тіні

Учора в Індії обирали нового президента — 13–го з часу здобуття цією країною незалежності. Іще до початку голосування не було сумнівів у тому, що ним стане 77–річний ветеран індійської політики Пранаб Мукерджі. Хоча він і репрезентує правлячу коаліцію на чолі з Індійським національним конгресом, про намір підтримати його кандидатуру заявила навіть частина опозиційних політичних сил. Кандидату від опозиції Пурно Агітоку Сангмі на цих виборах була відведена роль статиста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики