НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2012

Столиця

Секретар Київради Галина Герега, яка виконує обов’язки мера після відставки Леоніда Черновецького, вчора звернулася до Верховної Ради з клопотанням щодо призначення позачергових виборів міського голови Києва. За законом про місцеве самоврядування, чергові вибори мера мають відбутися через два місяці після завершення повноважень попереднього. Та оскільки Черновецький написав заяву про звільнення за добу до завершення своєї каденції, нового мера обиратимуть на позачергових виборах, дату яких має призначити ВР. Очевидно, йтиметься про 2013 рік.

* * *

Леонід Черновецький вирішив не балотуватися на наступних парламентських виборах. «В українській політиці немає правил і немає довіри. Є багато заздрощів і кон’юнктури. Тому я не стану цього разу балотуватися в депутати Верховної Ради — не тому що боюся програти, я п’ять разів вигравав вибори, виграв би і зараз, — почекаю, подивлюся на все зі сторони. І якщо побачу, що мене не вистачає в парламенті, виставлю свою кандидатуру в одному з мажоритарних округів. Політику я не залишу», — заявив екс­мер в інтерв’ю газеті «Сєгодня».

Скандали

Нардеп від Партії регіонів Олена Бондаренко радить мешканцям Рівненщини вчити російську мову. Лікарі, для яких організували зустріч із депутаткою, вимагали спілкуватися винятково українською, і Бондаренко зрештою на неї перейшла. «У цих людей немає такої переваги, як у мене, я двомовна — знаю і російську, і українську. У них, судячи з усього, проблеми є — вони одномовні, — сказала «регіоналка». — Сильніший повинен поступитися слабшому... Тому тут я можу лише поспівчувати їм, адже чим більше мов ти знаєш, тим більше разів ти людина».