НОВИНИ ПЛЮС

17.07.2012

Глум над Власенком

Захисника Юлії Тимошенко, народного депутата від БЮТ Сергія Власенка вчора біля входу до харківської лікарні, де перебуває ЮВТ, облили зеленкою. Невідома дівчина з числа противників опозиції жбурнула в нардепа пластикову пляшку із яскравим барвником, у результаті все обличчя адвоката — темно–зелене. Сам він вимагає складення адмінпротоколу та називає акцію визнанням своєї ефективності.

13 липня такий самий замах на Власенка успіхом не увінчався — нападник промахнувся, зачепивши зеленкою не адвоката, а журналіста.

Річниця Декларації про суверенітет

Учора, в день 22–ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України, Президент Віктор Янукович виступив зі зверненням до співгромадян. «Цей правовий акт відкрив Українському народові шлях до незалежності. Ключові постулати Декларації залишаються наріжним каменем новітнього вітчизняного державотворення, фундаментом внутрішньої та зовнішньої політики. Положення, визначені актом більш ніж два десятиріччя тому, і сьогодні є дороговказом та джерелом натхнення для тих, хто здійснює реформи в усіх сферах суспільного життя. Ми можемо з упевненістю сказати, що основні принципи, закладені в ухваленому 16 липня 1990 року документі, реалізовані. Україна розвивається як незалежна, демократична та правова держава», — йдеться у відозві, оприлюдненій на сайті Президента.

Партактив

Лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк та члени його команди призупинили членство у «ФЗ», щоб балотуватися до парламенту від ВО «Батьківщина».