24 жителі Бердичева отруїлися тістечками зі згущеним молоком та іншими зіпсованими продуктами. Переважна більшість постраждалих, повідомляє Державна санітарно–епідеміологічна служба, споживали заварні тістечка з кремом зі згущеного молока «Еклер білий» виробництва місцевого ТОВ ВКФ «Ласунка». В ході перевірки цеху зазначеного підприємства було виявлено порушення вимог санітарного законодавства — приміщення цеху не відповідає вимогам державних санітарних правил. 9 липня головний державний санітарний лікар району виніс постанову про заборону експлуатації цеху ТОВ ВКФ «Ласунка».
Упродовж 7—9 липня отруєні почали звертатися до інфекційного відділення міської лікарні з діагнозом «отруєння продуктами харчування». Усього за цей період госпіталізовано 24 особи: з них 8 дітей у віці 4—13 років. «Як з’ясувалося, всі хворі вживали кондитерські вироби одного з виробників, які придбали в різних магазинах міста. Фахівці міської санепідемстанції здійснюють комплекс регламентованих санітарно–гігієнічних та протиепідемічних заходів», — повідомила «УМ» начальник відділу роботи зі ЗМІ Центру забезпечення діяльності управління МНС у Житомирській області Ірина Романюк.
Постраждалі скаржилися на високу температуру й діарею. «Усі хворі зараз перебувають у стані середнього ступеня важкості, загалом їхній стан поступово стабілізується. Ми тримаємо ситуацію на контролі. Чекаємо результатів епідеміологічних досліджень і санітарної експертизи, — розповів «УМ» заступник головного лікаря з медичної частини Бердичівської центральної міської лікарні Олександр Самолюк. — Однак не всі пацієнти отруїлися тільки тістечками. Дехто з них їв сир, куплений на базарі. Та й не дивно — через спеку продукти швидко псуються. До того ж хворі прибували до нас неорганізовано — купками, з різних районів міста. Між пацієнтами немає ніякого зв’язку, вони не були всі разом на якомусь масовому заході. Але точну причину отруєння можна буде назвати тільки після результатів усіх бактеріологічних експертиз».