Успіхів, онучку...

Успіхів, онучку...

Минулої неділі Мексика обирала президента, парламент, губернаторів та місцеву владу в шести з 31 штату. З огляду на місцеву специфіку (спека, сієста...), виборчі дільниці були відчинені для голосування з 15.00 до 1–ї години ночі понеділка за місцевим часом. Попри те, що станом на вчора по обіді голоси ще рахували, прізвище переможця президентських перегонів сумніву вже фактично не викликало — більшість виборців підтримали лідера опозиційної Інституційно–революційної партії Мексики Енріке Пенью Ньєто (у перекладі з іспанської його прізвище означає «онук»). Сам він почав святкувати перемогу вже після оголошення результатів екзит–полів.

«Прозорий» прем’єр

«Прозорий» прем’єр

У Грузії — новий уряд. Перед приїздом до Києва на фінал Євро–2012 президент країни Михаїл Саакашвілі призначив прем’єр–міністром одного зі «стовпів» грузинських реформ — екс–міністра внутрішніх справ Вано Мерабішвілі, який перейняв цю посаду від Ніки Гілаурі. Мерабішвілі, який був одним із найактивніших учасників Революції троянд 2003 року, очолював МВС із 2004–го. За цей час міністерство та правоохоронна система Грузії загалом зазнали кардинальних змін: від джерела корупції, яким де–факто керували «злодії в законі» — до прозорої в усіх сенсах (скляні будівлі міністерства та поліцейських пунктів — гордість грузинської влади) структури, яка користується надзвичайно великою довірою громадян.

Запальний відпочинок

Запальний відпочинок

Іспанську провінцію Валенсія охопила найсильніша за останні десять років лісова пожежа. Полум’я спалахнуло кілька днів тому одразу в двох місцях і станом на вчора охопило вже понад 45 тисяч гектарів лісових насаджень. Як повідомляє «Євроньюз», епіцентр найбільшої пожежі розташований усього лише за 30 кілометрів на захід від Валенсії — третьо­го за кількістю населення міста Іспанії. Дим сягає не лише адміністративного центру провінції, а й популярних пляжних курортів, розташованих у цій місцевості. Владі довелося евакуювати з цього туристичного регіону вже більше трьох тисяч осіб, хоча рятувальники запевняють, що небезпеки для життя людей немає. Аеропорт міста Валенсія наразі працює у звичайному режимі.

Щастя «з пробірки»

Щастя «з пробірки»

П’ять мільйонів — саме стільки «дітей iз пробірки» на сьогодні живе у світі. Такі дані було оприлюднено на вчорашній конференції з народжуваності, яка відбувається у Туреччині, повідомляє Бі–Бі–Сі. Делегати конференції вітали цю цифру як «надзвичайне досягнення» у справі лікування безпліддя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики