ХРОНІКА

28.06.2012

Бокс

За повідомленням німецьких видань, Віталію Кличку не дозволять провести бій проти Мануеля Чарра на НСК «Олімпійський» у Києві на початку вересня, як того хотів би чемпіон світу WBC. Серед причин відмови називають можливе пошкодження газону арени, а також зайві фінансові витрати для міста. Утім газетярі вважають, що українська влада таким чином намагається завадити Кличкові–старшому — лідерові партії «УДАР» — набрати вістів перед виборами до Верховної Ради.

Водночас керівник держконцерну «Укрспортарена» Володимир Генінсон заявив, що промоутерська компанія Віталія Кличка сама відмовилася від проведення бою на НСК «Олімпійський».

Футбол

До київського «Динамо» з італійської «Дженоа» переходить опорний півзахисник збірної Португалії Мігель Велозо. За неофіційними даними, сума угоди складе 7–8 млн. євро.

* * *

Контрольні матчі. «Карпати» — «Банік» (Чехія) — 1:0 (Касьян, 45), «Дніпро» — «Кремінь» — 2:1 (Олійник, Бабенко).

Вільна боротьба

Непроста ситуація склалася в чоловічій збірній України напередодні Олімпійських ігор. Срібний призер Пекіна–2008 Андрій Стадник звинуватив тренера команди Руслана Савлохова в лобіюванні власних інтересів. Зокрема в тому, що він не дав йому шансу пробитися до Лондона–2012, а на кваліфікаційний турнір других номерів виставив свого підопічного Андрія Квятковського — саме він і поїде на Олімпіаду.

Стадник написав листа про недовіру Савлохову й передав його спортивним чиновникам у профільне міністерство. Під зверненням львівського борця підписи поставив 21 спортсмен.

Баскетбол

Захисник збірної Дмитро Забірченко підписав контракт із віце–чемпіоном України — маріупольським «Азовмашем». На колишнього гравця «Будівельника» претендувало кілька клубів суперліги, зокрема «Донецьк» і «Черкаські мавпи».