Цікаві принади півночі Еллади

Цікаві принади півночі Еллади

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із самого початку треба погодитися з позицією греків, що справжні македонці — це вони, мешканці периферій Центральна Македонія і Східна Македонія–Фракія, а не населення т. зв. Колишньої Югославської Республіки Македонія. «То серби, перемішані з албанцями, — кажуть греки на сусідню республіку Скоп’є. — Їхню адміністративну одиницю й назву придумав маршал Тіто. Якщо вони македонці — то чому не можуть прочитати написи на пам’ятках часів Александра Македонського? А ми — можемо, бо це наш герой, наша мова, наша назва».

Саме в Північній Греції народився видатний завойовник — у місті Пелла неподалік Салонік; тут він збирав коней для свого походу — а в районі міста Кавала й зараз розвинуте конярство; тут була столиця його імперії, й Александра шанували, як бога.

Багато визначних місць у згаданих периферіях–областях пов’язані з великим полководцем. Утім, історія цих земель була б великою й без Олександра Пилиповича. Тут знайшли найдавнішу в Європі людину, тут народився Аристотель (у селищі Стагіра), звідси почалося хрещення Європи, тут розташовується православна автономія — святий Афон.

Визначальна ознака цих земель — те, що вони хоч і помережані горами, але дуже зелені. Соснові ліси, оливні гаї здіймаються на вершини й підступають упритул до моря.

«УМ» спробувала створити власний топ–9 туристичних міст і місць Північної Греції.

Гречна Греція

Гречна Греція

У Греції — гаряче. У всіх відношеннях. По–перше, стовпчики термометрів уперто тримаються вище позначки «плюс 30». По–друге, щойно відбулися «чергові позачергові» парламентські вибори — більшість проголосувала за те, щоб лишитися в єврозоні; нарешті сформовано коаліцію та уряд, які мають на меті подолати боргову кризу. Водночас тривають пропагандистські «наїзди» на Грецію як дуже неспокійну, політично нестабільну країну. А в цій країні в розпалі туристичні «жнива». Адже близько 15% валового внутрішнього продукту Греції становить туризм, і досі в Елладу щороку приїздило понад 19 млн. туристів.

Як економічна криза позначилася на туристичній галузі Греції, які нові напрямки й послуги древня країна пропонує гостям–відпочивальникам — про це журналіст «УМ» дізнавався під час поїздки на північне узбережжя Егейського моря.

Всі статті рубрики