МОЗАЇКА

26.06.2012

Відділ кадрів

В останній день червня закінчується контракт Андрія Шевченка з «Динамо». І, як свідчать джерела в клубі, Шева не планує залишатися в Києві. Найімовірніше, що володар «Золотого м’яча» 2004 року поїде завершувати ігрову кар’єру в США — на батьківщину своєї дружини Крістен Пазік.

Подейкують, що Андрій вже підписав попередній контракт з командою Головної американської ліги соккеру (MLS) «Ді Сі юнайтед» із Вашингтона, яка після першого кола регулярного чемпіонату очолює Східну конференцію. Однак учора, відкриваючи новий стадіон на території своєї школи №216 в Києві, 35–річний Шева заявив, що досі не вирішив — продовжувати йому клубну кар’єру чи вішати бутси на цвях. «Я взяв паузу, щоб визначитися, перевірити свій стан здоров’я. А через тиждень–два я вирішу свою подальшу долю і скажу, що робитиму далі», — розповів футболіст.

Хай там як, але в останні роки MLS набула популярності у немолодих зірок європейського футболу. За «Лос–Анджелес гелексі» грають англієць Девід Бекхем та ірландець Роббі Кін, а кольори «Нью–Йорк ред булл» захищає француз Тьєрі Анрі.

Про бажання підписати Шевченка заявили також і в «Чикаго файр» — клуб готовий платити нашому співвітчизникові 2 мільйони доларів на рік.

Спаринги

Контрольні матчі. «Шахтар» — «Рубін» (Росія) — 2:3 (Ілсіньйо, Л. Адріано), «Динамо» — «Карлсруе» (Німеччина) — 0:1, «Металіст» — «Скала» — 2:2 (Вільягра, Торсільєрі), «Металург» (Д) — «Штурм» (Австрія) — 1:3 (Данілу), «Кривбас» — «Зірка» — 3:1 (Шершун, Яколиш, Самодін), «Чорноморець» — «Кубань» (Росія) — 1:0 (Діденко), «Таврія» — «Хартберг» (Австрія) — 2:1 (Гомес, Кубік), «Волинь» — «Краснодар» (Росія) — 1:1 (Шумахер), «Ворскла» — «Кримтеплиця» — 0:0.

Втрати

У Тбілісі на 56–му році життя помер знаменитий грузинський футболіст, колишній нападник тбіліського «Динамо» та збірної СРСР Рамаз Шенгелія. Він вигравав чемпіонат і Кубок СРСР, ставав володарем Кубка кубків. У чемпіонатах Союзу провів 283 матчі й забив 120 м’ячів.