Шпага знову показала!

22.06.2012

У завершальний день єврофоруму в містечку Ліньяно, що на північному сході Італії, фехтувальники розіграли ще два комплекти медалей у командних змаганнях. До трьох відзнак усіх номіналів у шаблі українці в середу додали нагороду шпажистів.

В 1/8 фіналу Дмитро Карюченко, Максим Хворост, Богдан Нікішин та Анатолій Герей розправилися зі збірною Норвегії (45:37), потім із господарями (45:39), у півфіналі поступилися сильним угорцями (31:45), зате в сутичці за «бронзу» підопічні Володимира Станкевича створили приємну сенсацію, здолавши титулованих французів, — 38:33.

Наші майстри шпаги відомі своєю нестабільністю. Скажімо, на ЧЄ–2010 вони взяли «срібло», а після того на двох чемпіонатах світу поспіль поступалися скромним командам, Єгипту й Голландії. Тепер же — знову яскравий спалах. Причому позавчорашня медаль стала першою за два останні ЧЄ для збірної України, здобутою не шаблістами.

Скромніше позавчора виступили наші рапіристки. Ольга Лелейко, Анастасія Московська, Катерина Ченцова й Олена Хісматуліна у чвертьфіналі програли майбутнім чемпіонкам — італійкам (26:45). У втішних сутичках «синьо–жовті» поступилися угоркам (32:33), взяли гору над британками (40:26) й фінішували в підсумку сьомими.

На Олімпіаду Україна везе вісьмох фехтувальників. У командних змаганнях виступлять лише шпажисти (Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Олена Кривицька, Ксенія Пантелєєва); ці ж дівчата битимуться й поодинці. Крім них, в особистих турнірах заявляться шаблісти Дмитро Бойко й Ольга Харлан, рапіристка Ольга Лелейко та шпажист Карюченко.