Тільки не відсилайте мене у США...

Тільки не відсилайте мене у США...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Засновник сайту «Вікілікс» Джуліан Ассанж попросив політичного притулку в Еквадорі. Як повідомив міністр закордонних справ цієї країни Рікардо Патіно, з таким проханням Ассанж, який має австралійське громадянство й наразі переховується у Великій Британії, звернувся до посольства Еквадору в Лондоні. «Еквадор вивчає і аналізує це звернення. Хоч би яким було рішення щодо нього, воно ґрунтуватиметься на повазі до норм і принципів міжнародного права. Еквадор захищає права людини», — заявив журналістам у Кіто глава зовнішньополітичного відомства латиноамериканської країни.

Сумний фінал великого життя

Сумний фінал великого життя

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак «близький до смерті», але лікарі продовжують боротьбу за його життя, повідомляє єгипетський державний телеканал Nile News TV. Інформація про стан скинутого революцією екс–глави держави суперечлива. Напередодні єгипетська інформагенція MENA повідомила, що серце Мубарака «перестало битися і не реагувало на дефібриляцію», після цього лікарі зафіксували клінічну смерть. За повідомленнями, що їх подала агенція «Рейтер» із посиланням на джерела в органах безпеки, Мубарак перебуває в комі й підключений до апарату штучного дихання.

Разом вижити легше

Разом вижити легше

Європейська Комісія запропонувала нові правила кризового управління банками, для чого буде створено так званий банківський союз. Головною функцією цієї нової структури буде координація нагляду над європейськими банками, системи їх фінансування та ліквідації фінансових установ, які банкрутують. Як повідомляє «Німецька хвиля», у Брюсселі очікують, що нововведення допоможуть єврозоні вийти з економічної кризи. Єврокомісар у справах внутрішнього ринку Мішель Барньє заявив, що завдяки новим правилам у країнах Європейського Союзу будуть гарантовані фонди, призначені для запобігання кризовим ситуаціям. Крім цього, порятунок банківських установ не обтяжуватиме національні бюджети окремих країн ЄС, тому що витрати на підтримку або ліквідацію банків забезпечать їх власники і кредитори.

Суд звільнив прем’єр–міністра

Суд звільнив прем’єр–міністра

Верховний суд Пакистану позавчора відсторонив від посади прем’єр–міністра країни Юсуфа Резу Гілані. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, суд постановив, що Гілані «перестав бути прем’єр–міністром Пакистану». 26 квітня цей найвищий судовий орган Пакистану визнав тепер уже екс–главу уряду винним у тому, що він вирішив не проводити антикорупційне розслідування щодо президента країни Асіфа Алі Зардарі. Тоді Гілані отримав лише умовний вирок і не був засуджений до ув’язнення. Але тепер його зняли з посади, та ще й позбавили мандату депутата парламенту. Суд також постановив, що всі рішення, які Гілані ухвалив після 26 квітня, визнано недійсними.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики