ЄВРОМОЗАЇКА

21.06.2012

Квитки на чвертьфінали: купуйте, ще є

Одразу по завершенні групового раунду Євро–2012 знову «прокинувся» інтернет–портал УЄФА із продажу квитків. Як і раніше, головна футбольна інстанція Європи мусить вирішувати проблему порожніх трибун на українських стадіонах, відтак пропонує квитки на два чвертьфінали, що відбудуться 23 червня на «Донбас–арені» та наступного дня — на НСК «Олімпійський» у Києві.

На київський матч, у якому зустрінуться італійці з англійцями, вчора в асортименті були лише «тікети» вартістю 80 євро. На протистояння між іспанцями та французами в Донецьку можна буде потрапити навіть за 40 євро, а також за 80 і 150. До слова, квитки на поєдинок за участю чинних чемпіонів Європи та світу реалізуються також і в касах «Донбас–Арени».

Штрафи й дискваліфікації

Союз європейських футбольних асоціацій наклав грошовий штраф — 80 тисяч євро — на федерацію футболу Хорватії за хуліганську поведінку вболівальників під час матчу з Італією в Познані. Тоді фани «картатих» відзначилися палінням піротехнічних засобів та расистськими випадами в бік темношкірого форварда «Скуадри адзурри» Маріо Балотеллі.

* * *

УЄФА дискваліфікував нападника збірної Данії Нікласа Бендтнера на один матч та оштрафував його на 100 тисяч євро за неналежну поведінку в матчі групи В проти Португалії. Тоді футболіст, святкуючи гол, продемонстрував спідню білизну (труси), на яких красувався логотип букмекерської контори з Ірландії «Педді пауер». Дисциплінарна комісія вирішила, що данець у такий спосіб незаконно прорекламував фірму, котра не має домовленості на співпрацю з футбольними інституціями. Водночас рекламодавці вже заявили, що заплатять необхідну суму, і провини в діях футболіста вони не вбачають:

«Ми не розуміємо, за що покрали Нікласа. Немає нічого поганого в тому, що він на кожен матч одягає щасливі труси».

Хто замінить Адвоката?

Керівництво РФС повідомило, що вже най­ближчим часом назве ім’я нового керманича збірної Росії. На місце, яке звільнилося після від’їзду Діка Адвоката на батьківщину — надалі голландець тренуватиме ПСВ із Ейндховена — претендують двоє: знайомий нам Валерій Газзаєв, котрий нині обіймає пост президента владикавказької «Аланії», та італієць Лучано Спалетті, наразі — очільник пітерського «Зеніта».

Рейтинг тренерських зарплат

Колишній керманич збірної Росії Дік Адвокат, як свідчить видання «Совєтскій спорт», виявився найбільш високооплачуваним тренером Євро–2012. Річна платня Адвоката становила 7 млн. євро, хоча він, подейкують, примудрявся тренувати команду по телефону.

Другим у рейтингу, із сумою в 3 млн., йде головний тренер італійців Чезере Пранделлі, третім — наставник німців Йоахім Льов.

Керманич української команди Олег Блохін займає десяту позицію, отримуючи в рік 600 тисяч євро. Найскромнішу платню серед наставників команд–учасниць ЧЄ–2012 отримував хорват Славен Білич — 160 тис. на рік.