Любов до небошкряба

Любов до небошкряба

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Улітку 1923 року один із найгеніальніших українських поетів ХХ століття Павло Тичина, прибувши до тодіш­ньої столиці України Харкова на посаду співредактора щойно заснованого часопису «Червоний шлях», трохи розгублено запитував: «Харків, Харків, де твоє обличчя?». Гадаю, якби він писав свій тетраптих «Харків» десь років через п’ять, скажімо, наприкінці 1928–го, то розпочав би його іншими словами, бо тоді поет точно б знав, що обличчям Харкова є Держпром — Будинок Державної промисловості на теперішньому майдані Свободи.

Скандинавська хвиля

Скандинавська хвиля

При згадці про скандинавський кінематограф на думку спадають хіба що культовий шведський режисер Інгмар Бергман та великий данський кіноекспериментатор Ларс Фон Трієр. І якщо їхні повнометражні стрічки сповна розкривають усю глибину «нордичного» кінематографа, то секція короткометражного кіно для вітчизняного глядача залишається за густою сніжною завісою.

«Мармур — цар скульптури»

«Мармур — цар скульптури»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще в юнацькі роки Василь Корчовий зрозумів, що для нього природно мислити і творити саме в традиціях реалістичного бачення світу. Абстрактні, футуристичні, модернові та постмодернові твори він сприймає дещо відсторонено. Саме тому, на відміну від колег, які протягом тривалого часу пробують себе у різних напрямах, а потім нарешті знаходять щось своє, Василь Корчовий одразу ж відчув свою нішу і, не марнуючи часу, почав її освоювати. Реалізм у виконанні Корчового— це об’єктивне зображення людини, художник спирається на добру академічну школу і власні спостереження за натурою, але водночас йому властиве дещо ідеалізоване, піднесене сприйняття людської краси.

Нещодавно масштабною виставкою у Будинку художника Василь Корчовий відзначив свій 50–й ювілей

Перший бліц кригом

Перший бліц кригом

У своєму «Фейсбуці» молодий і щасливий автор цієї книжки бідкається передусім віртуальним людом щодо «жанрової» несправедливості. Мовляв, варто було з’явитися його першій збірці прози, як вона очолила списки продажiв. А як же вся його попередня творчість, тобто вірші? Не мала популярності, не були цікаві?

Всі статті рубрики