Упритул наблизитися до еталона

Упритул наблизитися до еталона

Аби дістатися Національної філармонії, сьогодні треба пройти кількасот метрів уздовж фанзони, під яку обладнано добрячий шмат Хрещатика. Звісно, не перейнятися атмосферою, що вирує там нині, неможливо. Відтак, коли ви нарешті прочините двері філармонії, будьте готові до разючого контрасту. На вулиці — буйство фарб та емоцій, а тут панують зосередженість і серйозність. З минулої суботи у Колонному залі тривають прослуховування учасників Конкурсу молодих піаністів пам’яті Горовиця. Сьогодні завершується перший тур, завтра боротьбу продовжать реальні претенденти на музичне «золото». Голова журі конкурсу, народний артист України, композитор Олександр Злотник у цьому процесі — не лише один із вершителів доль. Посада ректора Музичного інституту імені Глієра не дозволяє йому відсторонено спостерігати за процесом, адже тут народжується майбутнє світової музики, якому повинні відповідати і його студенти.

То хер, то аз

То хер, то аз

За тиждень із новою книжкою київського публіциста з химерною назвою «Yanukopedia», яка доступна для вільного скачування на сайті «Буквоїд», ознайомилось 15 тисяч читачів. Попередні книги–досьє Сергія Руденка на зразок «Вся президентська рать», «Вся прем’єрська рать», «Вся Юліна рать», «Уряд Юлії Тимошенко», «Чоловіки Юлії Тимошенко», «25 багатіїв України» мали, здається, не такий масовий успіх. Хіба–що касовий, але це літератури та мистецтва не стосується, натомість йдеться про відмінність попередніх опусів автора від нинішнього безперечного бестселера. Адже саме завдяки залученню до іменної абетки розглядуваної тут енциклопедії не лише політичних, а й культурних літер–персоналій, запропоновані читачеві «понад двісті фактів, подій, персон, пов’язаних із главою української держави» не виглядають сухою статистикою на злобу дня.

Про що мріяти цього року?

Про що мріяти цього року?

Уже дев’ятий рік поспіль міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій» (22 та 23 червня) знов згуртує усіх любителів народної музики та розваг. До народного гуляння залишаються лічені дні, а учасники фестивалю — письменники брати Капранови — підгодовують увагу всіх охочих відвідати «Країну мрій». У прямому сенсі — підгодовують. Учора під стінами музею Гончара Віталій та Дмитро варили у казані українську кашу з сокири і розповідали про родзинки майбутнього дійства.

Джеральдін приїде, Клаудіа обіцяла

Джеральдін приїде, Клаудіа обіцяла

Кіномарафон в Одесі розпочнеться 13 липня і триватиме дев’ять днів. За цей час гості та учасники ІІІ ОМКФ зможуть переглянути понад сотню конкурсних та позаконкусних фільмів, які демонструватимуть одночасно на кількох екранах (у тому числі й просто неба).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики