НОВИНИ ПЛЮС

13.06.2012

Меморіальна бібліотека Уляна

У Полтавському педагогічному університеті iм. Короленка створили Меморіальну бібліотеку земляка — Олеся Ульяненка, талановитого письменника, лавреата Малої Шевченківської премії (1997 р., за роман «Сталінка»), премій «Благовіст» та «Сучасність». Основу бібліотеки склали прижиттєві видання книжок Улья­ненка, які передав до музею його товариш, кінорежисер Михайло Слабошпицький.

Олесь Ульяненко, знаний у літературних колах як просто Улян, є вихiдцем iз Хорола — невеликого райцентру на Полтавщині. Він автор десятка романів, зокрема й скандальних «Жінка його мрії», «Квіти Содома», «Знак Саваофа», а також повістей та есеїв. Помер письменник у своїй скромній київській квартирці 17 серпня 2010 року від серцевого нападу, хоча друзі стверджують, що його смерть є загадковою і підозрілою.

Vogue — модний журнал на українському ринку

Холдинг UMH group випускатиме в Україні журнал Vogue — один iз най­впливовіших у світі журналів про моду, який побачив світ ще в 1892 році. Український варіант часопису з’явиться в друкованому варіанті та в електронній версії через рік, повідомив президент холдингу Борис Ложкін. Нагадаємо, що цей медіа–холдинг придбав права і видає в Україні діловий журнал «Форбс».