ЦИТАТИ ТИЖНЯ

08.06.2012

Арсеній Яценюк,

нардеп від «НУНС»,

лідер «Фронту змін»

— про ухвалення в парламенті законопроекту про переваги для російської мови:

— Закон прийнятий тільки в першому читанні, а точніше, він не прийнятий. Проте Україна знає прізвища всіх, хто зрадив Українську державу, хто знищив українську Конституцію і проти того, щоб Україна існувала, як така. Ми не дамо можливості прийняти цей закон у другому читанні. Цей бій нами не виграний, але за нами буде перемога у війні.

(«Українська правда»)

Володимир Литвин,

Голова Верховної Ради

— про те, що мовний законопроект приймали за згодою опозиції та більшості:

— Ви виконали між собою взаємні домовленості, а потім для прикриття перед людьми, виборцями своїх домовленостей ви хочете скинути всю вину на Голову Верховної Ради. Шановні колеги, це не робить вам честі, бо деякі ваші дії нагадують курку, яка тікає від півня і думає: «Чи не дуже швидко я біжу?»

(УНІАН)

Ірина Фаріон,

депутат Львівської облради від ВО «Свобода»

— про опір мовному законопроекту Партії регіонів:

— Наше найважливіше завдання зараз — усіма опозиційними силами якнайшвидше розробити радикальну, наступальну, агресивну націєцентричну систему бойкоту цього юридичного словоблудія від перевертня Колесниченка і «підрахуя» Ківалова. Ми напрацюємо систему бойкоту, і ні одне москальське слово не буде звучати на нашій території. Ми оголосимо нашу територію вільною від москальського бруду.

(прес–служба ВО «Свобода»)

Валерія Лутковська,

уповноважений ВР з прав людини

— про те, чи є Юлія Тимошенко політв’язнем:

— Політв’язень у розумінні, яке існувало ще за часів Радянського Союзу, — це людина, яка була засуджена у зв’язку зі своїми політичними переконаннями... У справі Тимошенко, щонайменше, яка є зараз і яку можна прочитати у відкритих джерелах, у вироку суду і в рішенні апеляційної інстанції я бачу кримінальну складову, а не політичну. Справа стосується конкретного кримінального злочину

(«5–й канал»)

Андрій Шевченко,

футболіст збірної України та «Динамо» (Київ)

— про свої відчуття перед Євро–2012:

— Коли я був ще маленьким хлопчиком, я дуже багато мріяв. Зараз, коли моя кар’єра підходить до кінця, я все так само багато мрію. Мені наснилася перемога збірної України на Євро. Я вірю в це щиро і всім своїм серцем. Хочу, щоб кожен українець, незалежно від того, в якій країні він проживає, теж у це повірив.

(www.Dynamo.kiev.ua)