«Регіонали» агітуватимуть коштом держави?

08.06.2012

Державне — значить, нічиє. А точніше, «своє» — для тих, хто при владі. Керуючись такою звичною для неї логікою, Партія регіонів планує оплачувати роботу своїх агітаторів, які працюватимуть по технології «від–дверей–до–дверей», за рахунок коштів держбюджету. Про це повідомляє прес–служба громадянського руху «Спільна справа», в розпорядження якого потрапила копія листа за підписом віце–прем’єра Сергія Тігіпка, адресованого державним адміністраціям.

У документі йдеться про цільову дотацію місцевим бюджетам для додаткового залучення з 1 червня до структур соціальних служб 12 тисяч тимчасових соціальних працівників. Основне завдання новобранців — «надання соціальних послуг найвразливішим категоріям населення».

Як зазначає «Спільна справа», за інформацією, яку рух отримав від власного джерела в Кабінеті Міністрів, насправді в такий спосіб «Регіони» планують оплачувати роботу агітаторів, що ходитимуть по квартирах та будинках і розповідатимуть виборцям про переваги «єдиної і спрямовуючої». «На це вказує не лише період, на який набирають працівників, а й те, що вони не отримуватимуть статусу державних службовців», — наголошується в повідомленні. На фінансування цього проекту з державного бюджету передбачено виділити близько 400 мільйонів гривень.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

 

Учасникам мітингу на підтримку «мовного» законопроекту не виплатили обіцяних грошей. Як повідомляє ТСН, молодим людям, які 5 червня прийшли під Верховну Раду мітингувати «на захист» російської мови, організатори акції обіцяли виплатити по 160 грн. Але обіцяного вони так і не отримали. «Спочатку ми взагалі не знали, за що йдемо. Нам просто сказали — мітинг. Мітинг за українську мову. А потім ми прийшли, нас закрили в цю залізну коробку і сказали, за що саме. І не випускали. Гроші пообіцяли, але їх немає взагалі», — повідомила телевізійникам одна з ошуканих «прихильниць» російської мови.