«Нацвірінькала» на хату

07.06.2012
«Нацвірінькала» на хату

Уго Чавес.

Попри складну онкологічну хворобу, президент Венесуели Уго Чавес перебуває зі своїм народом на короткій нозі. Оскільки хворому зараз рідше вдається бачитися з людьми безпосередньо, «червоний» лідер тримає контакт через інтернет. І як тримає! Минулого тижня кількість читачів Чавесового мікроблогу у «Твіттері» перевищила 3 мільйони (станом на вчора їх було вже понад 3 051000). Ювілейній — тримільйонній — передплатниці президент Венесуели подарував... будинок!

Про це повідомляє мексиканський сайт Milenio, зазначаючи, що таким чином глава держави ощасливив свою співвітчизницю, 19–річну Наталію Вальдів’єсо, яка мешкає на курортному острові Маргарита. Там їй і презентували нове житло. До Наталії прибула представницька делегація на чолі з екс–міністром оборони, кандидатом від партії влади на пост губернатора Карлосом Матою.

«Я люблю нашого президента і шлю свої поцілунки, які повинні допомогти йому у відновленні здоров’я та підтримати міцність духу», — сказала Вальдів’єсо.

Наталія вже не вперше отримує щедру підтримку від лідера боліваріанської революції: у семирічному віці завдяки сприянню Чавеса дівчина позбулася вродженого дефекту стегна.

Свій блог у мережі Twitter Уго Чавес завів 27 квітня 2010 року. Наприкінці серпня 2011–го в нього було вже два мільйони «фоловерів». Тоді Чавес зателефонував юнакові зі штату Тачіра, який став двомільйонним передплатником, і подарував йому комп’ютер.

Серед політиків Західної півкулі «Твіттер» Чавеса другий за популярністю після мікроблогу його головного ворога, президента США Барака Обами. Через свої «твіти» (з англ. — «цвірінькання») Чавес робить офіційні заяви, коментує важливі події, розсилає вітання. Останнім часом постійною темою повідомлень у блозі Чавеса є стан його здоров’я — читачі наввипередки бажають 57–річному президентові вилікувати рак.