ХРОНІКА

30.05.2012

Легка атлетика

Троє українок стали призерками турніру в Рабаті (Марокко). Чемпіонка світу в стрибках потрійним донеччанка Ольга Саладуха перемогла з солідним результатом 14,75 м. Ганна Ярощук із Дніпропетровська фінішувала другою в бігу на 400 м із бар’єрами, а призерка ЧС–2012 у приміщенні Наталія Лупу з Чернівців — третьою на 800–метрівці.

Вільна боротьба

На Кубку світу серед жіночих команд, який відбувся в Токіо, збірна України посіла п’яте місце. Спершу наші дівчата з однаковим рахунком 1:6 поступилися японкам і китаянкам, але потім здолали США (5:2) і Монголію (4:3).

Тренер українок Володимир Євонов ставив завдання оцінити форму своїх підопічних на тлі гідних суперниць. У підсумку він відзначив сумчанку Катерину Бурмістрову, яка виграла сутички у призерок Олімпіад із Японії та Китаю.

Хокей

У Челябінську відбувся драфт молодих талантів КХЛ. «Донбас», який із наступного сезону виступатиме в найсильнішій лізі Європи, обрав п’ятьох хокеїстів: двох шведів — нападника Хампуса й захисника Карлссона, двох росіян — форварда Морозова зі школи «Лади» й оборонця «Металурга» (Мг) Абашкіна, а також фінського нападника Іконена.

* * *

30–річний форвард збірної України Олег Шафаренко, який минулий сезон провів у «Донбасі», повертається до мінської «Юності».

* * *

51–річний український фа­хівець Анатолій Степанищев у наступному сезоні працюватиме старшим тренером у новоствореному клубі «Кубань», який гратиме у ВХЛ. Минулого сезону екс–наставник «Сокола» й збірної України працював із «Вінницькими гайдамаками».

Баскетбол

Київський «Будівельник» подав заявку на будівництво спорткомплексу з трибунами на 18 тисяч (!) глядачів поблизу обухівської розв’язки. Якщо клубу вдасться найближчим часом отримати земельну ділянку, то він обіцяє звести арену вже в 2014 році.

* * *

НБА. «Плей–оф». Фінал Східної конференції. «Маямі» — «Бостон» — 93:79 (серія до чотирьох перемог — 1:0).

Шахи

Матч за звання чемпіона світу (Москва, 12–та партія). Ананд (Індія) — Гельфанд (Ізраїль) — нічия (загальний рахунок — 6:6).

Оскільки основна частина протистояння завершилася внічию, то для виявлення переможця суперники зіграють у середу тай–брейк.

Олімпізм

Генеральний секретар НОК України Володимир Геращенко подав у відставку. Нагадаємо, минулого тижня британські журналісти звинуватили чиновника у намірі продати «наліво» 100 квитків на літні Олімпійські ігри–2012, а президент НОК Сергій Бубка відсторонив його від виконання обов’язків до остаточного з’ясування обставин справи.