Під сонячним небом

24.05.2012
Під сонячним небом

44–річний Микола Мільчев продовжує виступи вже як «граючий» тренер.

Острів Кіпр у Середземному морі добре відомий курортникам своєю постійною сонячною погодою. Але є й ті, кому сонце заважає. Так із 17 травня у кіпрському місті Ларнака триває чемпіонат Європи зі стендової стрільби, i для спортсменiв було б краще, якби сонце сховалося за хмари — вони не мружили б очi, відправляючи снаряди в небо. На турнір приїхали представники 42 держав Старого світу, в тому числі й 13 українців.

Відкрили стрільці програму ЧЄ змаганнями на скіті — круглому стенді. Найкращим результатом нашої дорослої збірної стало тут п’яте місце чоловіків у командному турнірі. Одесити Микола Мільчев, Іван Лоїк та Олександр Гончаров набрали 356 очок, лише на три бали відставши від «бронзових» чехів. Цікаво, що олімпійський чемпіон ще 2000 року Мільчев одночасно виконує й функції головного тренера збірної України. В індивідуальному турнірі Лоїк виявився 14–м, Мільчев — 20–м, Гончаров — 31–м серед 69 учасників.

У жіночій частині виступала одна наша співвітчизниця — харків’янка Вікторія Червякова настріляла на 31–й рядок підсумкового протоколу.

Так само не нашкребли українці на команду з трьох спортсменів й у змаганнях хлопців–юніорів. В особистому виступі одесити Олексій Науменко й Олександр Тригуба показали 18–й і 28–й результати відповідно.

Специфічним вийшов командний турнір у дівчат, оскільки тут заявилися лише три збірні. Беззаперечну перемогу здобули росіянки, а от українки поступилися у боротьбі за «срібло» британкам лише трьома очками — 173 проти 176. Тож одеситки Ірина Маловичко й Анастасія Койра та Дарина Токарєва з Миколаєва отримали бронзові медалі.

В індивідуальному ж заліку «синьо–жовті» не пробилися навіть до шістки фіналісток: минулорічна чемпіонка Маловичко стала дев’ятою, Койра — 12–ю, Токарєва — 13–ю.

Тепер на спортсменів чекає стрільба на трапі — траншейному стенді. Україна тут має чотирьох своїх представників — двоє у чоловічій програмі, по одній — серед юніорок і жінок. А завершиться ЧЄ — в суботу.