Замість гри — Кіркоров

22.05.2012
Замість гри — Кіркоров

Один із небагатьох українців у фіналі В’ячеслав Кравцов (із м’ячем) допомагає «Донецьку» йти до золотих медалей. (Фото з сайту суперліги.)

Цьогорічний «плей–оф» вітчизняної чоловічої суперліги підготував кілька сюрпризів. У «золотій» серії до чотирьох перемог цими днями змагаються дві команди з Донеччини — «Азовмаш» і «Донецьк». Вихід клубу обласного центру до фіналу був прогнозованим, а от у суперники йому замість маріупольців очікувався «Будівельник» — друга команда регулярного сезону. Утім минулорічний чемпіон, пробуксувавши ще в чвертьфіналі в дуелях з «Одесою», вочевидь, витратив увесь запас сил і в півфіналі програв азовцям із непристойним рахунком 0:4.

Маріупольці ж наче отримали друге дихання після того, як взимку поміняли головного тренера — литовця Гінтараса Крапікаса на італійця Луку Бекі. Утім поки що у 42–річного фахівця не виходить протистояти у фіналі потужному «Донецьку». «Суперник виглядав краще за нас, особливо в захисних діях. Тепер нас притисли до стінки. Але ми постараємося перемогти у третьому матчі на своєму майданчику й показати рівень, на якому можемо грати», — сказав Бекі після двох гостьових поразок колективу серба Саші Обрадовича.

На перших двох фінальних матчах на трибунах Палацу спорту «Дружба» збиралося більше 4000 глядачів. Але в разі необхідності сьомий матч вирішальної серії відбудеться не в Донецьку, а в... Києві. Причиною стало те, що на день гри, 31 травня, в «Дружбі» заплановано концерт Філіппа Кіркорова...

Безшабашний і відкритий баскетбол продемонстрували в першій грі серії за бронзові медалі «Будівельник» і «Ферро». Це призвело одразу до чотирьох рекордів суперліги, але всі вони виявилися в активі запоріжан. Команда Кирила Большакова набрала 127 очок, реалізувавши 19 із 30 триочкових спроб, оновивши два досягнення команд суперліги. (Нагадаємо, під егідою цієї організації чемпіонат триває втретє). Ще два рекорди записав на свій баланс американець Ренді Калпеппер, відправивши у кошик м’яч у 10 із 15 триочкових кидків і набравши в підсумку аж 45 очок.

Утім у другому «бронзовому» матчі команди заспокоїлися й показали «розумніший» баскетбол. І вже позавчора колектив чорногорця Звездана Мітровича зумів узяти реванш і зрівняти рахунок у серії. Але тепер на киян чекає вояж на два поєдинки до Запоріжжя.

 

ТАБЛО

Українська чоловіча суперліга. «Плей–оф». Фінал. «Донецьк» — «Азовмаш» — 83:66 (Кравцов (16) — Печеров (13)), 79:66 (Каррі (17) — Рендл (20)). Серія до чотирьох перемог — 2:0.

За третє місце. «Будівельник» — «Ферро» — 112:127 (33:34, 26:31, 29:40, 23:22; Шехович (25) — Калпеппер (45)), 82:72 (Маклінтон (20) — Калпеппер (19)). Серія — 1:1.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

НБА. «Плей–оф». 1/4 фіналу. Східна конференція. «Індіана» — «Маямі» — 94:75, 93:101 (Фесенко «І» — не грав). Серія до чотирьох перемог — 2:2.