Уколи Москаля і Шилової

18.05.2012
Уколи Москаля і Шилової

Вікторія Шилова, яка ще недавно обіймала посаду заступника голови Дніпропетровської облради, а після скандального її звільнення з посади мала статус безробітної, днями розповсюдила через iнтернет гучну заяву. Мов­ляв, до нашумілого теракту у Дніпропетровську 27 квітня нібито причетний заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак. Останній є також лідером міської організації Партії регіонів, а у народі його називають «сірим кардиналом» нинішньої влади.

Пані Шилова послалася на висловлене нардепом Геннадієм Москалем у ЗМІ припущення щодо причетності пана Ступака до терактів. На думку екс–заступника глави МВС Москаля, причина вибухів в обласному центрі — прихована боротьба за посаду начальника УСБУ у Дніпропетровській області. Однак Вікторія Шилова пішла ще далі. І заявила, що має неспростовні докази причетності Івана Івановича, який таким чином немовби торує собі шлях до омріяної посади начальника облуправління СБУ, до теракту.

Така заява викликала справжню бурю. В інформаційному агентстві «Дніпро–Пост» навіть організували «круглий стіл» на тему недвозначну «Ксенофобія і брехня як інструмент політичного виживання». Привертає увагу, що його учасниками з–поміж інших стали й представники єврейського та вірменського національно–культурних товариств. Адже Шилову вже давно намагаються звинувачувати ще й у ксенофобії та антисемітизмі.

Як би там не було, все це розглядається через призму майбутніх ви­борів до Верховної Ради. Шилова ж є цілком вірогідним кандидатом, що боротиметься за депутатський мандат в одному з мажоритарних виборчих округів, не бажаних владі. Так само, як і відомий у місті політик Загід Краснов, уже арештований на два місяці з приводу ДТП чотирирічної давності. Отож варто було передбачити, що й для Шилової якийсь кримінал «підшукають».

Однак усе вийшло за принципом «на ловця і звір біжить». Бо своєю гучною заявою Вікторія Віталіївна наразилася на великі неприємності для себе. Іван Ступак заявив, що подає позовну заяву до Шилової про захист честі, гідності та ділової репутації. В СБУ вже повідомляють, що докази, надані пані Вікторією, свого підтвердження не знайшли. Отож і до притягнення до відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про скоєний злочин уже зовсім недалеко. Як би там не було, Шиловій незаперечно гарантована ще більша концентрація уваги громадськості до її персони, яка й до цього перебувала на слуху.

 

ДО РЕЧІ

Особи, що звинувачували заступника голови Дніпропетровської ОДА у причетності до вибухів у Дніпропетровську, не надали підтвердження своїх звинувачень, повідомляє прес–служба СБУ. У зв’язку із заявами нардепа Геннадія Москаля та депутата Дніпропетровської облради Вікторії Шилової про начебто причетність до здійснення вибухів у Дніпропетровську заступника голови облдержадміністрації Івана Ступака СБУ проведено відповідну перевірку. «У ході допиту громадянка Шилова жодних фактичних даних у цій справі надати не змогла. У свою чергу, Москаль також не надав слідчим інформації, пов’язаної з вибухами у Дніпропетровську, зазначивши під час телефонної бесіди, що його заява має політичний характер», — заявили у СБУ.

Залишається тільки дивуватися здібностям недоторканного обранця виходити сухим із води. Заявив Геннадій Геннадійович про когось, що той терорист, а як питають про докази, то одразу відповідь: «Не переймайтеся. Бо то ж я як політик заяви робив!».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>