РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.05.2012

300 млн. гривень

додатково витратять на побудову електропідстанції для НСК «Олімпійський». Таким чином, вартість реконструкції головної футбольної арени України сягне 4,6 млрд. гривень.

 

37 млн. доларів

виклав на аукціоні «Сотбіс» анонімний покупець за портрет «Подвійний Елвіс» роботи засновника поп–арту, американського художника і вихідця з України Енді Ворхола. Ворхол присвятив Елвісу Преслі загалом 22 картини, більшість із них перебуває у приватних колекціях.

 

2,4 млн. людей

взяли участь загалом у 14 тисячах акцій до Дня Перемоги, що пройшли 9 травня у п’яти тисячах населених пунктів України, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

 

1,88 млн. гривень

На таку суму Кабінет Міністрів замовив різноманітні послуги зв’язку, повідомляє «Вісник державних закупівель». Основне замовлення отримав МТС — на понад 500 тис.гривень.

 

108 тис. осіб

повинна скласти чисельність Збройних сил України до кінця цього року, повідомив міністр оборони Дмитро Саламатін. Тобто якщо буде належне фінансування процесу скорочення, кількість українського війська мусить скоротитися приблизно ще на 20 відсотків.

 

300 міліціонерів

та 15 патрулів «Беркута» чергуватимуть у Дніпропетровську цієї суботи, на час випускних вечірок одинадцятикласників, повідомляє УНІАН. Так вирішила влада міста, постраждалого від терактів 27 квітня. Крім того, в кожній школі на випускних чергуватимуть по двоє міліціонерів.

 

200 правозахисників

провели моніторинг поведінки міліції у населених пунктах 12 областей, повідомляє «Асоціація українських моніторів з дотримання прав людини». У близько 40% спілкування з експертами міліціонери відмовлялися називати своє прізвище, посаду та звання, як того вимагає закон. У третині випадків правоохоронці поводилися недоброзичливо й упереджено.

 

120 гривень

коштує податкоплатникам кожна вища урядова телеграма, передає «Вісник державних закупівель». Приблизно 1,7 гривні за кожне слово. Загалом уряд переказав філії спеціалізованого зв’язку «Укртелекому» 35 тисяч гривень — на оплату подальших приблизно 300 телеграм такого гатунку.

 

60% українців

радіють наближенню Євро–2012, передає «Німецька хвиля», посилаючись на низку соціологічних опитувань. Натомість 32% наших співвітчизників вважають футбольний чемпіонат марною витратою державних коштів, яка не окупиться.

 

6 років

тюрми присудив суд у Харкові чоловікові, який вчинив повторно згвалтування. Прокуратура вирішила оскаржити вирок як занадто м’який у апеляційному суді, передає УНІАН.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>