Раціон подорожуючих на Пуп Землі
Якщо говорити мовою кулінарії, то Максим Кідрук — людина–коктейль. Дух мандрівництва у ньому так майстерно змішаний iз письменницьким даром, з потягом до здорових авантюрних пригод, з відшліфованими правилами життя інженера–енергетика, і все — настільки насичене і наповнене життям, що просто вражає, як це взагалі може вживатися в одній людині. Йому 28 років, а він уже встиг отримати золоту медаль за навчання, здобути вищу освіту і вивчитися в аспірантурі Стокгольмського Королівського технологічного інституту, написати 10 книг, серед яких 6 художніх. Максим уже побував у 28 країнах, серед яких — Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія та Нова Зеландія.
На запитання «УМ», чи цікавиться письменник кухнями народів, де він буває, Максим відповів, що загалом не гурман. Утiм молодому чоловікові дуже подобається куштувати те, що їдять чи п’ють в екзотичних країнах. Залюбки пробує, наприклад, м’ясо змії. Проте улюбленими є страви європейської кухні та різноманітні коктейлі з усіх–усюд.