Куди піти працювати після такого випускного

08.05.2012

97–річний мешканець Австралії Алан Стюарт став най­старшим випускником вищого навчального закладу. Минулої п’ятниці він отримав ступінь магістра медицини в Університеті Південного Хреста (SCU) в Сіднеї.

Власне, досі статус най­старшого випускника ВНЗ належав цьому самому дідові з міста Лісмор. У 2006 році він потрапив до Книги рекордів Гіннесса, вивчившись в «універі» на юридичний ступінь.

Перший університетський диплом Алана Стюарта датований далеким 1936 роком — тоді він вивчився на фахівця зі стоматологічної хірургії в Чикаго. Надалі Стюарт довгий час працював за фахом у Лондоні, переїхав в Ав­стралію, де продовжив практику в містах штату Новий Південний Уельс. І аж на 90–му році життя вирішив знову вступати до вишу.

Стюарт каже, що отримання цієї освіти для нього буде «точно вже достатньо». Але, уточнює невгамовний студент–аксакал, так само він думав і після отримання диплома п’ять років тому. «Ніколи не пізно вдосконалити мозок, кинути виклик собі, щоб чогось досягти, і завести нових друзів», — цитує містера Алана агенція Ей–Бі–Сі.

Викладачка університету SCU Соні Брауні уточнила, що її літній студент здобував освіту здебільшого заочно, ведучи листування через інтернет.