Останній шанс Сарко — Марін

Останній шанс Сарко — Марін

Чинний глава Франції Ніколя Саркозі має всі шанси пролетіти повз Єлисейський палац, як фанера над Парижем у відомій приказці. За попередніми даними міністерства внутрішніх справ Франції, лідером першого туру президентських виборів, який відбувся минулої неділі, став кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд, який здобув 28,6 відсотка голосів виборців. Саркозі відстав усього лише на 1,5 відсотка, проте в другому турі йому буде значно важче. Показник Сарко є найнижчим для чинного президента в історії Франції. І це перший з 1958 року (коли було засновано П’яту республіку) випадок, коли президент не перемагає в першому турі голосування.

«Євробачення» під час протесту

«Євробачення» під час протесту

Звільнення політичних в’язнів, боротьби з корупцією, свободи слова та припинення переслідування ЗМІ вимагали від влади азербайджанські опозиціонери під час велелюдних протестів, що відбулися в Баку минулої неділі. Влада не дозволила провести акцію, організовану «Громадською палатою», до якої входять провідні опозиційні сили Азербайджану, в центрі столиці. Але санкціонувала мітинг у далекому передмісті Баку неподалік нафтових розробок у подвір’ї автошколи. Президент Ільхам Алієв назвав це місце «гідним опозиції», повідомляє радіо «Свобода».

Нещасливий Нечас

Нещасливий Нечас

Правоцентристський уряд Петра Нечаса в Чехії зіштовхнувся з давно небаченими в цій країні проявами народного невдоволення. Як повідомляє «Євроньюз», минулої суботи у Празі на вуличні акції протесту вийшло від 80 до 100 тисяч осіб. Це найчисленніші мітинги з часів повалення комуністичного режиму в Чехії 1989 року. Профспілки, які організували похід на столицю спільно з неурядовими організаціями та опозиційною Соціал–демократичною партією, закликали уряд консерватора Нечаса скасувати заплановані соціальні реформи й піти у відставку. Невдоволення викликане запланованою пенсійною та медичною реформами, а також іншими заходами заощадження, до яких влада вдалася, що зменшити бюджетний дефіцит. Зокрема, йдеться про заплановане підвищення ставки податку на додану вартість, скорочення фінансування охорони здоров’я та освіти, обмеження зростання пенсій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики