Вперед у минуле?

Вперед у минуле?

У самому розпалі дискусій про те, чи існувала Україна у мовно–історичному континуумі імперської думки, коли одіозні праці наших горе–істориків про «воскресіння Малоросії» висуваються на Шевченківську премію, книжка київського лікаря і мандрівника Миколи Хомича видається незайвим словом на користь саме літературно–художній складовій цієї проблеми.

Світло і тінь в одному флаконі

Світло і тінь в одному флаконі

Заступаючи в листопаді минулого року на посаду головного хореографа Національної опери, Денис Матвієнко пообіцяв, що вже у квітні балетний репертуар театру поповниться двома модерновими одноактними балетами. І обіцянку свою виконав — 20 і 21 квітня на суд глядачів було винесено дві вистави — «Клас–концерт» та «Радіо і Джульєтта».

Повна комора раритетів

Повна комора раритетів

Знайти книгарню виявилоcя непросто. Адреса (вул. Пушкінська, 21) допомогла лише частково, далі знадобилося вміння блукати двориками. «Чулан» знаходиться у підвальному приміщенні старого будинку, куди магазин перебрався чотири місяці тому. Крім кімнати для «дорослих» видань та ще однієї — «Чуланчика» — для дитячої літератури, є тут і окремі «апартаменти» для старого друкарського верстата, а на стінах розвішані картини та листівки, виготовлені за його «сприяння».

Всі статті рубрики