Австралійське кохання

24.04.2012

Секс — справа експресивна й іноді небезпечна. У розпалі любовного екстазу отримати травму може будь–хто. А от чи можна претендувати на компенсацію від роботодавця за ушкодження, отримані під час любовних утіх, якщо цей роботодавець — державна установа, а не бордель? Виявляється, можна! Принаймні в Австралії.

Через п’ять років юридичної тяганини австралійська чиновниця таки відсудила у свого керівництва гроші за те, що під час відрядження вона отримала травми, займаючись сексом у мотелі. Як повідомляє агенція ABC News, жінка подала в суд на роботодавця ще в 2007 році. Саме тоді вона перебувала у відрядженні і вступила в сексуальний зв’язок з якимось «достойником». Під час їхньої інтимної близькості стіна в кімнаті двигтіла так, що з неї на ліжко впав світильник. Він розбив активній чиновниці носа, рот і зуби. Крім того, жіночка вказала у скарзі, що в результаті травми зазнала сильного стресу, який призвів до психічного розладу.

Здавалося б, справді, який розлад психіки — вимагати за таке в держави матеріальну компенсацію. Але пані Н. акцентувала на тому, що травм вона зазнала в офіційному відрядженні.

Спершу урядовий комітет безпеки праці відмовився від­шкодувати держслужбовцю кошти, витрачені жінкою на лікування. Апеляційний суд також підтримав державне відомство. Але активістка звернулася у суд ще вищої інстанції — федеральний, і наприкінці минулого тижня він виніс позитивне рішення. Представник Феміди визнав, що попередні ухвали були помилковими. І, мовляв, навіть якби жінка розбила писок, граючи в мотелі в карти, роботодавець усе одно був би зобов’язаний виплатити їй компенсацію. Бо це трапилося у відрядженні.

Сума виплат не уточнюється. Водночас, згідно з рішенням федерального суду, чиновниці мають виплатити не тільки гроші на лікування, а й покрити всі судові витрати.