Піарять «свого» прокурора

03.04.2012

Інтернет–видання «Українська правда» стверджує, що Партія регіонів найняла та сплачувала послуги PR–компанії для інформаційного просування у британській пресі першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна. Цей факт підтверджується з листів британського відділення транснаціональної агенції Burson–Marsteller UK у Лондоні на адресу редакцій декількох ЗМІ, текст яких має «УП». Ця компанія розміщувала, як мінімум, два інтерв’ю пана Кузьміна у Associated Press та в українській службі BBC на початку березня.

Важко уявити, щоб будь–яка інша провладна партія в країнах сталої демократії оплачувала медійну підтримку прокурору, який представляє у суді обвинувачення опонентам чинної влади. Скандалу в такому випадку було б не уникнути. Адже на Заході прокурор вважається незалежним від влади та політичних сил. Тільки не в Україні.

Натомість пан Кузьмін, перебуваючи в Лондоні, спілкуючись із запрошеними журналістами, жваво «встановлював істину» у справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Варто відзначити, що британські журналісти не вельми лояльно спілкувалися із Ренатом Кузьміним і наголошували на вибірковому правосудді та політичному замовленні у справах екс–урядовців в Україні.

Крім першого заступника Ген­прокурора, «регіонали» також сплачували з партійної каси за закордонний піар кількох своїх нардепів.