Бий своїх, щоб чужі боялися?

30.03.2012

Керівник МВС Віталій Захарченко вирішив оригінальним способом відмежуватися від звинувачень у політичній заангажованості. Він використав за аргумент кількість кримінальних справ, порушених щодо посадовців протягом 2011—2012 років (Захарченка призначили міністром у листопаді). Виявилося, що найбільше «криміналу» порушено проти представників Партії регіонів. У оглядачів є два міркування з цього приводу. Або Янукович—Захарченко вирішили «вмити руки» від політичних переслідувань, на які скаржиться опозиція. Або ж вони почали братися за «своїх», «донецьких».

Так, Захарченко повідомив, що цього року до кримінальної відповідальності притягається 49 депутатів усіх рівнів: 30 депутатів від Партії регіонів, 11 — від БЮТ, 5 — від «НУНС», 1 — від КПУ та 2 — від ВО «Свобода». Серед них, зокрема, 5 депутатів міських рад, 10 — райрад, 1 міський голова та 33 голови сільрад. Відповідну статистику Захарченко оприлюднив у своєму блозі на інтернет­сторінці агенції «Укрінформ».

Минулого року «регіонали» теж відзначилися найбільше з­поміж політичних сил. До кримінальної відповідальності притягувалося 179 обранців. Було викрито: 85 депутатів від Партії регіонів, 40 — від БЮТ, 33 — від «НУНС», 10 — від Компартії, 7 — від Блоку Литвина, 3 — від «Сильної України», 1 — від ВО «Свобода».

«У корупціонерів основна приналежність — це доступ до влади та фінансових ресурсів. Вони діють незалежно від партійної або фракційної належності. Вони — «інтернаціональні». Ось про що свідчать сухі цифри статистики», — похвалився Захарченко, який представляє «групу Януковича­молодшого».