ХРОНІКА

30.03.2012

Футбол

Учора на засіданні дисциплінарного комітету Української прем’єр–ліги нарешті ухвалили рішення щодо матчу 21–го туру між «Таврією» та донецьким «Металургом», який не відбувся через незадовільний стан поля стадіону в Сімферополі. Технічної поразки «Таврія» не отримала. Команди мають провести цю гру на полі кримчан (дата поки не відома). При цьому кримський клуб відбувся штрафом в 100 000 гривень плюс відшкодування «Металургу» за переїзд і проживання та телеканалу — за не проведену пряму трансляцію.

Фігурне катання

У середу на чемпіонаті світу в Ніцці короткі програми демонстрували пари. Представники України Дмитро Дунь і Шиван Хіккен–Кеннеді без відбіркового раунду потрапили до основних змагань танцюристів і в своєму першому прокаті набрали 17–ту суму балів. Це дозволило їм учора ввечері взяти участь і в довільній програмі. Саме танцювальні дуети першими й розіграли комплекти медалей ЧС.

У спортивних пар лідерство захопили чинні чемпіони світу з Німеччини — Олена Савченко й Робін Шолкови. А от пара з іще однією екс–українкою — Тетяна Волосожар/Максим Траньков (Росія) після короткого виступу йде лише на восьмій позиції.

Хокей

Збірна України почала підготовку до чемпіонату світу в першому дивізіоні, який у середині квітня відбудеться в Словенії. Поки що на льоду броварського ТРЦ «Термінал» тренуються далеко не всі основні гравці — підкріплення з «Сокола» й «Донбасу–2» очікується найближчим часом. Основа ж донеччан допоможе збірній після завершення виступів у російській ВХЛ. Базовим клубом «синьо–жовтих» наразі є «Донбас», з якого наш тренерський штаб на чолі з Анатолієм Хоменком викликав аж 16 виконавців.

Незабаром команда вирушить на збір до Гомеля, а 9 і 11 квітня проведе вдома два контрольні матчі зі збірною Японії.

* * *

НХЛ. Регулярний чемпіонат. «Вінніпег» — «Рейнджерз» — 2:4 (Федотенко «Р» — 11.08, 0+1, 2 кидки, «+2»).

Українець зробив дев’яту гольову передачу в сезоні.

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. Фінал Західної конференції (перший матч). СКА (СПб) — «Динамо» (М) — 4:5 ОТ.

Після двох періодів гості програвали 0:3, але спромоглися вирвати перемогу на 11–й хвилині овертайму.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Будівельник» — «Дніпро–Азот» — 87:79, «Одеса» — «Політехніка–Галичина» — 92:72.

Шахи

Після восьми турів на індивідуальному чемпіонаті Європи у Пловдиві по 6,5 очка набрали троє лідерів: росіяни Володимир Малахов і Максим Матлаков та вірменин Володимир Акопян. Троє українців — Юрій Кузубов, Антон Коробов і Андрій Волокітін — набрали по 6 пунктів і перебувають у великій групі гросмейстерів, які ділять місця з четвертого по 19–те. Кузубов і Коробов напередодні зіграли внічию, а Волокітін переграв словенця Луку Ленича.