Горіла «зона», палала

Горіла «зона», палала

Позавчора здивовані мешканці селища Жвирка, що у Сокальському районі Львівщини, могли бачити, як горить місцева виправна колонія №47. «Зона» максимального рівня безпеки відома тим, що розташована в колишньому римо–католицькому монастирі отців–бернардинів. У пам’ятці архітектури початку XVII утримують рецидивістів та засуджених до довічного позбавлення волі. Першим спалахнув саме дерев’яний дах монастиря над сектором для «довічників».

Слабка стать у небезпеці

Слабка стать у небезпеці

Згідно з офіційними даними, в Україні щороку внаслідок побутового насильства гине понад тисячу жінок. Такі невтішні цифри наводить голова підкомітету з міжнародно–правових питань iз гендерної політики Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олена Бондаренко.

Дарма втікав

Дарма втікав

Ця «довгограюча» кримінальна історія починалася ще у січні 2002 року, коли селянин iз Миргородського району разом із двома неповнолітніми дітьми прийшов у гості до знайомої. Дорослі одразу почали «обмивати» зустріч спиртним. А коли до їхнього застілля захотів приєднатися ще один сусід, між чоловіками спалахнула бійка, під час якої «пізнішому» прибульцю обухом сокири було завдано з десяток смертельних ударів по голові... Проти згаданого татуся порушили кримінальну справу за навмисне вбивство. Однак підозрюваний тоді «розчинився» у просторі та часі на... ціле десятиліття!

Всі статті рубрики