Слухаю гімн і сміюся!

28.03.2012

Неуважність організаторів чемпіонату арабських країн зі стрільби в Кувейті обернулася курйозом і міжнародним скандалом. Під час нагородження казахстанської спортсменки Марії Дмитрієнко увімкнули фонограму не національного гімну Казахстану, а... пародії на нього. Відтак увесь зал із цікавістю прослухав гумористичну пісню про «найбільшу країну світу», «найкращу у світі промисловість», «найчистіших повій» та «могутній пеніс нашого лідера».

Як з’ясувалося, організатори змагань скачали «гімн» з інтернету. Насправді це була композиція з відомого фільму «Борат» за участю американського коміка Саші Барона Коена. Ця скандальна комедія 2006 року розповідає про поїздку вигаданого казахстанського журналіста Бората Сагдієва до США. Стрічка, насичена грубими жартами на адресу Казахстану, викликала обурення тамтешньої влади, однак при цьому зробила республіку популярною в усьому світі.

Відеозапис із прослуховуванням уривку з «Бората» під час церемонії нагородження Марії Дмитрієнко отримав додатковий розголос через YouTube. За чотири дні цей ролик переглянули 2,7 мільйона користувачів інтренету.

Організатори чемпіонату вибачилися перед казахстанською стороною. При цьому МЗС Республіки Казахстан заявило, що інцидент на змаганнях «вимагає ретельного вивчення».