Сваріння з сидінням

23.03.2012

Дружина ув’язненого екс–міністра Юрія Луценка Ірина вважає, що лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк зацікавлений у тому, аби її чоловік залишався за ґратами. «Я жодного разу не бачила його (Яценюка) в суді. Це моє особисте бачення. Це не бачення партії «Народна самооборона», це не бачення Юрія Луценка», — заявила пані Ірина в інтерв’ю англомовній газеті KyivPost.

Дружина лідера «Самооборони» пригадала, що свого часу Яценюк натякнув владі на те, що Юрій Луценко становить загрозу для нинішньої влади. «Питали, чи буде Луценко мститись, а Яценюк швиденько за нього відповів: «Так, буде» — даючи владі сигнал, що не можна випускати Луценка, бо він же буде мститися», — зауважила жінка.

Сам же Яценюк здивувався такій заяві. Він підтвердив, що справді не відвідував судові засідання, втім був готовий унести за Луценка великий грошовий завдаток, аби того звільнили. «Якби треба було внести заставу за Юру в розмірі одного мільйона, то я за ніч перерахував би її зі свого депозиту», — розповів Яценюк учора журналістам.

Голова «ФЗ» вважає заяву Ірини «емоційною». «Якщо такий коментар був потрібен, щоб її чоловіка випустили, то я пробачаю», — сказав Арсеній.