Скоріше, живі

16.03.2012
Скоріше, живі

Експресивний тренер Роберто Ді Маттео вітає Дідьє Дрогба з визначною перемогою «Челсі». (Фото Рейтер.)

Менше двох тижнів минуло з того часу, як Роман Абрамович звільнив із посади головного тренера «Челсі» перспективного португальського фахівця Андре Віллаш–Боаша, який не виправдав покладених на нього сподівань. Багато хто поставив хрест на нинішньому сезоні для лондонського клубу. Але позавчора «аристократи» довели, що команда таки йде вперед, зумівши відіграти в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів різницю в два м’ячі після гостьової поразки «Наполі».

Клубу своєї батьківщини протистояв в. о. головного — 41–річний Роберто Ді Маттео. Італієць поклався на перевірені кадри «Челсі», й вони не підвели. В основний час протистояння на «Стемфорд брідж» господарі взяли реванш із таким самим рахунком, із яким поступилися в Неаполі — 3:1. А влучний удар сербського захисника Браніслава Івановича, який в овертаймі опинився в центрі штрафного майданчика «Наполі», дозволив англійському гранду пройти до чвертьфіналу.

«Цей матч можна поставити в ряд із найяскравішими перемогами команди за останнє десятиліття. Ми виявили неймовірний характер і бійцівський дух, а бажання виграти допомогло нам переступити через межу й пройти сильного суперника», — сказав півзахисник «Челсі» Френк Лемпард.

Другий матч середи завершився прогнозовано. Завдавши лише сім ударів у площину воріт ЦСКА, «Реал» забив чотири м’ячі й забезпечив собі доволі легку перемогу над одним із лідерів російського футболу — 4:1. Зате гол престижу москвичів у виконанні серба Зорана Тошича був супер — дальнім ударом у «дев’ятку», «за комір» Ікеру Касільясу.

Наставник «вершкових» Жозе Моуріньйо роздавав компліменти своєму співвітчизникові–португальцю Кріштіано Роналдо, який зробив дубль: «Здавалося, грати краще вже неможливо, але він демонструє неймовірну гру й виходить на новий рівень».

Керманич армійців Леонід Слуцький визнав: «Для перемоги ми мали б перебувати в оптимальних кондиціях і продемонструвати свою найкращу гру. Але ми припустилися чималої кількості помилок, тож є певне розчарування».

Таким чином, до чверть­фінальної стадії вийшли вісім клубів із семи країн. Двома представниками може похвалитися лише Іспанія. Жеребкування наступних етапів ЛЧ і ЛЄ почнеться у штаб–квартирі УЄФА сьогодні о 13.00 за київським часом.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (повторні матчі). Результати середи. «Реал» (Іспанія) — ЦСКА (Росія) — 4:1 (Ігуаїн, 26; К. Роналдо, 55, 90+4; Бензема, 70 — Тошич, 77; перша гра — 1:1), «Челсі» (Англія) — «Наполі» (Італія) — 4:1 (у дод. час; Дрогба, 28; Террі, 47; Лемпард, 75 (пен.); Іванович, 105 — Г. Інлер, 55; перша гра — 1:3).