Темрява в кінці тунелю

Темрява в кінці тунелю

У дорожній аварії, яка трапилася позавчора о 21.15 за місцевим часом у швейцарському кантоні Вале неподалік кордону з Італією, загинули 28 людини. Усі — бельгійці. Більшість жертв — 22 — діти. За даними поліції, автобус на повній швидкості врізався у стіну тунелю, у місці «кишені безпеки». Загалом у салоні перебували 52 особи, переважно школярі віком 10–12 років, повідомив міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс. Загинули водій та його напарник. Ще 24 дитини потрапили до лікарень, інформує агенція Swissinfo.

«Британніка» емігрує в інтернет

«Британніка» емігрує в інтернет

«Британніка», найстаріша енциклопедія світу англійською мовою, припиняє виходити у друкованому вигляді й буде доступною для користувачів лише в інтернеті та на електронних носіях. Про це повідомляє агенція Бі–Бі–Сі.

В’язні вершини

В’язні вершини

Трагічний фінал вимальовується у спробі міжнародної групи альпіністів підкорити гору Гашербрум–1, вона ж Хідден–Пік заввишки 8068 метрів, що на кордоні Китаю й Пакистану у масиві Каракорум. Гашербрум–1 – другий за висотою у своїй системі і 11–й – серед усіх восьмитисячників світу. На вершині цієї гори першими у липні 1958 року побували американці Ендрю Кауфман і Піт Шонінг. Всі наступні експедиції підкорювали гору тим самим південно–західним маршрутом і завжди лише влітку. Нинішня міжнародна експедиція вперше пішла на штурм Гашербрума взимку і відразу двома маршрутами — традиційним та новим.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики