НОВИНИ ПЛЮС

15.03.2012

Янукович просить американців про порятунок

Уряд Віктора Януковича звернувся до американської лобістської та консалтингової компанії APCO по допомогу, аби отримати чергову порцію кредитів Міжнародного валютного фонду. Про це пише сайт «Українська правда», посилаючись на лист, підписаний програмним менеджером компанії Брентом Крейном. Його було адресовано членам міжнародної спілки радників та дивізіону глобальної політичної стратегії при APCO. Тема листа позначена як «терміновий запит від уряду України».

 Пан Крейн повідомляє про фінансові запити української сторони. З листа випливає, що нинішні чиновники в Україні виявили повну безпорадність у переговорах із міжнародними фінансовими установами у спробах отримати новий транш рятівного кредиту.

БЮТ виключив Королевську

 На вчорашньому засіданні фракції БЮТ–«Батьківщина» із фракції виключили народного депутата Наталю Королевську. Їй пригадали попередню догану, винесену в січні, а також неголосування у вівторок за включення до порядку денного постанови про виконання рекомендацій ПАРЄ щодо Юлії Тимошенко. Королевська заявила, що не змогла проголосувати, бо в неї вкрали картку. Також вона повідомила, що очолювана нею Українська соціал–демократична партія виходить із «Комітету опору диктатурі». На знак протесту із фракції БЮТ вийшли ще два депутати – члени УСДП, Євген Суслов та Олексій Логвиненко.

Стурбованість НАТО

Організація Північноатлантичного договору вважає, що судові процеси над колишніми чиновниками в Україні негативно вплинули на виконання країною зобов’язань перед Альянсом. Про це сказав заступник голови парламентської асамблеї НАТО Ассен Агов на засіданні міжпарламентської ради «Україна—НАТО». Як повідомляє агенція «Українські новини», Агов заявив, що в НАТО бажали б, аби відносини з партнерами стосувалися не тільки військової сфери та безпеки, а також демократичних цінностей, які підтримуються партнерами. «Справа проти екс–Прем’єра Тимошенко особливо турбує», — сказав представник Альянсу.

Вибори–2012

Для проведення нацiонального екзит–полу на парламентських виборах створено соцiологiчний консорціум. До його складу ввійшли фонд «Демократичнi iнiцiативи» iм. Iлька Кучерiва, Київський мiжнародний iнститут соцiологiї та Центр Разумкова. Про це вчора повiдомила керiвник фонду «Демiнiцiативи» Iрина Бекешкiна.