Дебати нижче пояса

Дебати нижче пояса

«Вважаю, що нам треба дотримуватися вчення Платона, який виходив iз того, що люди вільні у своїх правах та можливостях, маючи на увазі чоловіка та жінку. Правда, домінувати почав і домінує ще досі у світі принцип, який сповідував Аристотель, що жінка — це нижча істота», — так говорив Голова ВР Володимир Литвин в інтерв’ю телеканалу «Рада». Як на гріх, спікер вирішив розширити тезу мислителів античності сьогоднішніми реаліями. Мовляв, є 30 законопроектів у парламенті щодо представництва жінок в органах влади, але вони нічого не змінять, допоки суспільство не позбудеться «того, що в нас є традицією, в принципі, воно входить у християнську ментальність, згідно з якою чоловік — вища істота, оскільки жінка створена з ребра Адама, відповідно вона стоїть на нижчому щаблі...». Сильно сказано. Добре, що кандидат історичних наук не встиг зацитувати Ніцше, який радив іти до жінки, взявши батіг.

А я люблю великою компанією!..

А я люблю великою компанією!..

Наступного тижня Віктор Янукович планує зустрітися з керівниками депутатських фракцій Верховної Ради, зокрема й опозиційних. Розмову буде проведено з нагоди початку нового пленарного тижня, повідомила прес–служба Президента.

ЗаКОДовані від об’єднання

ЗаКОДовані від об’єднання

Голова партії «Свобода» закликав опозицію забути про об’єднання. Такі новини принесла зустріч Олега Тягнибока із громадою в Житомирі. «Я переконаний, що об’єднання усіх опозиційних сил на наступних парламентських виборах є неможливим»,— заявив Тягнибок. На його думку, нинішня опозиція не має спільної ідеології та є строкатою.

Разом до... першого повороту

Разом до... першого повороту

Минулої суботи в центрі Полтави відбулися мітинг і хода представників опозиційних сил, які протестували проти політичних репресій нинішньої влади. Ініціювала їх обласна організація партії «Свобода». Безпосереднім приводом для цієї акції став вердикт Полтавського районного суду, згідно з яким сільському голові Ковалівки, «свободівцю» Юрію Бублику, відміряно три роки позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку за те, що він, підписавши акт приймання–передачі виконаних робіт, не дотримався всіх необхідних формальностей і нібито завдав державі збитків на суму 31 тис. грн. Оскільки вирок має всі ознаки політичного замовлення, за кілька днів до згаданого мітингу ті ж таки «свободівці» анонсували участь у ньому своїх партнерів по Комітету опору диктатурі — повпредів «Батьківщини» та «Фронту змін», з якими вони нібито «домовилися» виступити спільно. Тож, побачивши біля пам’ятника Тарасовi Шевченку близько 300 чоловік, «завсідники» подібних політичних «тусовок» полегшено зітхнули: нарешті, мовляв, опозиція єднається для якихось реальних дій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики