НОВИНИ ПЛЮС

06.03.2012

Європа: Янукович заблокував Угоду про асоціацію

Брюссель та Київ зайшли у глухий кут у питанні асоціації, оскільки ратифікація Угоди «фактично заблокована в результаті дій України». Про це йдеться у спільній статті міністрів закордонних справ Швеції, Великої Британії, Чехії, Польщі та Німеччини, яку надрукувала «Нью–Йорк Таймс» під назвою «Сповзання України». «Демократія, права людини і верховенство закону є цінностями, що лежать в основі Угоди про асоціацію, і Україна вже взяла на себе зобов’язання щодо них у межах ОБСЄ, Ради Європи, а також перед ЄС. Міністри зазначають, що незалежні ЗМІ та громадські організації повідомляють про тиск iз боку влади, а судові процеси над опозиційними політиками, зокрема над Тимошенко та Луценком, «мають ознаки політично вмотивованого і вибіркового правосуддя». Таким чином, було б справедливо сказати, що Угода про асоціацію була ув’язнена, і українське керівництво тримає ключ», — iдеться у статті. Напередодні п’ятої річниці від початку перговорів про асоціацію з Євросоюзом, «замість того, щоб святкувати з приводу підписаної та ратифікованої Угоди і успіху України», сторони «переходять на новий етап, що стає занадто довгим і болісним шляхом».

Дата капітуляції партії Тигіпка

Злиття партії «Сильна Україна» з Партією регіонів намічено на 17 березня, коли відбудуться паралельно з’їзди двох партій, повідомляє «Коммєрсант». За інформацією видання, членам «Сильної України» її керівник Сергій Тiгіпко запропонує ухвалити рішення про ліквідацію партії.

Новий керівник бюро МВФ

Керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні призначено Кріса Джарвіса замість Таноса Арванітіса, який обіймав цю посаду два роки, повідомляє «Українська правда». Кріс Джарвіс — громадянин Великої Британії, останнім часом очолював місію МВФ у Білорусі.