НОВИНИ ПЛЮС

02.03.2012

Затримали мера Болграда

В Одеській області співробітники управління з боротьби з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ спіймали на отриманні хабара в розмірі 100 тисяч доларів міського голову Сергія Корольова. Раніше повідомлялося, що «регіонал» на своєму автомобілі двічі потрапляв у дорожньо–транспортну пригоду: в серпні минулого року він збив 5–річну дитину, а в грудні — врізався в карету швидкої допомоги. Також відомо, що чиновник жорстоко побив директорку місцевого дитсадка 68–річну Лідію Ховавчук — за відмову співпрацювати з хлібозаводом, директором якого нібито є сам Корольов.

«Регіонала» засудили до 9 років тюрми

Затриманого у червні минулого року «на гарячому» під час отримання хабара в розмірі 240 тисяч доларів колишнього начальника управління культури і туризму Київської облдержадміністрації і депутата облради від Партії регіонів Ігоря Осипенка Білоцерківський суд Київської області позбавив волі на 9 рокiв. Окрім того, Феміда постановила конфіскувати майно екс–чиновника та позбавити його права обіймати державні посади.

Метрополітен впроваджує нові проїзні

Новація вступила в дію з 1 березня і стосується студентів. Так, інформує Київміськдержадміністрація, «для оплати проїзду впроваджується новий вид місячних проїзних квитків iз можливістю продовження терміну дії на основі особистих студентських квитків iз вбудованим інтерфейсом». «Перед тим як почати використання квитка для проїзду в метрополітені, студенту необхідно першочергово звернутися на дільницю забезпечення засобами оплати для проїзду для ініціалізації документа», — радять у прес–службі КМДА.

Сервери ex.ua повернуть до кінця тижня?

Діалог iз правоохоронцями щодо конфіскованої апаратури файлообмінника дає підстави розраховувати, що сервери повернуть компанії вже найближчим часом. У цьому переконаний управляючий партнер юридичної компанії «Юскутум», яка представляє юридичні інтереси ресурсу, Артем Афян.

Судмедексперти переконують, що вилучали органи законно

Слідчі Служби безпеки стверджують, що затримані днями в Миколаєві перевізники людських органів планували застосувати анатомічні матеріали для виготовлення біоімплантантів. Попри те, що органи, згідно з офіційними документами, перевозилися для державної структури, в СБУ переконані: такі дії були незаконними, оскільки розрахунок за них проводився готівкою. Відтак звинувачують працівників Миколаївського бюро судово–медичної експертизи (СМЕ) у незаконній торгівлі органами і тканинами людей.

Натомість заступник завідувача обласного бюро СМЕ Руслан Туренко стверджує, що медики мали всі необхідні дозволи, а перевезення людських органів і тканин здійснювалося за погодженням обласного управління здоров’я, згідно з підписаними з родичами померлих договорами. Наразі СБУ порушила кримінальну справу за даним фактом.

Росія просить видати організатора замаху на Путіна

З відповідним запитом до колег про видачу Адама Осмаєва звернулися слідчі російської генеральної прокуратури. Наразі речник ГПУ Юрій Бойченко підтвердив надходження такого запиту й повідомив, що українська сторона розглядає умови екстрадиції. Нагадаємо, Осмаєва затримали в Одесі за зберігання ви­бухових речовин. Пізніше він зізнався, що кінцевою метою його та ще двох осiб було фізичне знищення прем’єр–міністра Росії Володимира Путіна.

Суднобудівний завод знову хочуть оголосити банкрутом

Господарський суд Миколаївської області відкрив справу про банкрутство ВАТ «Чорноморський суднобудівний завод». Як повідомили «УМ» у Центрі транспортних стратегій, справу порушено за заявою ТОВ «Реалтінвестсервіс» (Херсон). У документі не вказується загальна сума вимог кредиторів. Цікаво, що справа з’явилася всього за тиждень після того, як було закрито стару справу про банкрутство (рішення Госпсуду Миколаївської області про укладення мирової угоди від 9 лютого).

Як пояснив директор «Смарт–холдингу» з корпоративного управління та цінних паперів Володимир Нусинов, нова справа ініційована компанією, борги якої не були враховані при укладенні мирової угоди. Керівництво компанії «Смарт–холдинг» обіцяє не допустити банкрутства підприємства. За словами Володимира Нусинова, судовий процес не перешкодить нормальній діяльності заводу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>