Чорна мітка для леді в золотому

28.02.2012
Чорна мітка для леді в золотому

Вбрання Пенелопи Крус критики назвали однією з найкращих суконь «оскарівської» церемонії.

Поки кінокритики й шанувальники «найважливішого з мистецтв», затамувавши подих, чекали, кому ж цього року дістанеться «Оскар», в інтернеті знавці моди вже активно обговорювали туалети, в яких зірки продефілювали червоною доріжкою. І, як це часто трапляється, дехто з тих, хто отримав від модних критиків «чорну мітку» за несмак, згодом піднявся на сцену по «золотого чоловічка».

На відміну від премії Американської кіноакадемії, присуд «найкраща» чи «найгірша сукня вечора» — річ відносна. І нерідко те плаття, яке одне глянцеве видання розхвалює як «надзвичайно вдалий вибір», інше називає «найбільшим проколом червоної доріжки». Так, скажімо, сталося з яскраво–червоною сукнею–бандо від «Луї Віттон», у якій з’явилася на церемонію номінантка на «Оскар» за головну жіночу роль Мішель Уїльямс. Суперечливі емоції у знавців стилю викликало й біле плаття («Живанші») її суперниці по номінації Руні Мари. Для глибокого декольте «Дівчині з тату дракона» відверто не вистачало чи пишності в бюсті, чи бодай засмаги, проте деякі фахівці зробили висновок, що воно «підкреслює тендітність» актриси.

Натомість туалет Меріл Стріп, яка, зрештою, й здобула статуетку за фільм «Залізна леді», жодних вагань не спричинив — знавці одностайно підняли золотисту сукню від «Ланвен» на кпини («Меріл сплутала себе з «Оскаром»; «Золотий чоловічок» для «золотої леді»). Натомість вибір подруги Джорджа Клуні Стейсі Кіблер здобув лише схвальні відгуки: Стейсі також убралася в «золото», проте на її чудовій фігурі сукня від «Марчеза» сиділа бездоганно. «Розуміючи, що нагорода йому не дістанеться, Клуні прихопив із собою особисту «статуетку», — зауважили журналісти.

Тільки вигуки «браво» від модних критиків лунали й на адресу «оскароносиць»­ минулих років — Пенелопи Крус у вишуканій лавандовій сукні від Армані й Гвінет Пелтроу в елегантному білому платті від Тома Форда. Обидва туалети назвали «найкращими сукнями вечора». Похвалили й «нашу» Мілу Йовович у білому вбранні через одне плече від Елі Сааба. Натомість «оскароносна» Анджеліна Джолі, яку зазвичай називають взірцем доброго смаку, цього разу із сукнею не вгадала. Чорний оксамит, який обрали для її сукні дизайнери бренду «Ательє Версаче», грубо відстовбурчувався в усі боки. А сама Енджі, прагнучи підкреслити виріз сукні, вперто відстовбурчувала в нього свою худющу ногу, так що складалося враження, ніби ця кінцівка їй заважає.