Льодовий період

28.02.2012

У той час, коли шість найкращих збірних Північної півкулі — Англія, Уельс, Ірландія, Шотландія, Франція та Італія — визначають найсильнішого в Старому світі, команди другого ешелону континенту в дивізіоні 1А ведуть боротьбу за Кубок європейський націй. КЄН — це двоколовий турнір, де, окрім переможця, визначається й невдаха, який за підсумками змагань вилітає в нижчий дивізіон — 1В. Відзначимо, що кожне коло КЄН має статус чемпіонату Європи.

Для української збірної минулий рік вийшов провальним — п’ять поразок у п’яти матчах. Відтак підопічні грузинського спеціаліста Зази Лежави ЧЄ­2011 та перше коло КЄН завершили на останньому, шостому, місці.

Невдалим вийшов старт для наших регбістів і в новому році. Ранній початок сезону змусив збірну проводити матч з іспанцями в «теплому регіоні» — тож уперше регбі побачили в Алушті. Відзначимо, що через сильні морози в цьому році було перенесено два поєдинки «синьо­жовтих» — з Румунією (в Бухаресті) та Грузією (в Дніпропетровську).

Південне розташування Алушти не гарантувало учасникам протистояння легкого життя — арену стадіону «Спартак» три дні розчищали від снігу, а під час матчу пішов дощ. Проте важке й мокре поле не завадило технічним та швидкісним іспанцям продемонструвати свої найкращі якості. Лідерові піренейців Себастьяну Аскару вдалося тричі занести м’яч у залікову зону господарів, на що наші спромоглися відповісти лише двома точними ударами Олександра Косарєва. Загалом сили опонентів були нерівними, що й відобразили підсумкові цифри протоколу — 6:41. Тож українська збірна зазнала шостої поразки поспіль у КЄН.

 

ТАБЛО

Кубок європейських націй. Дивізіон 1А. Україна — Іспанія — 6:41.

Турнірне становище після 7 матчів: Грузія — 28, Румунія — 25, Іспанія — 19, Португалія — 12 (8 матчів), Росія — 12, Україна — 0 (6).