Тому що «справжній През...»

28.02.2012
Тому що «справжній През...»

Презервативи, «схожі» на Януковича. (Фото Рейтер.)

Минулої п’ятниці на столичному майдані Незалежності біля Поштамту активісти «Коаліції учасників Помаранчевої революції» (КУПР) і «Чорного комітету» роздавали... презервативи. Та не прості, а з вигадкою: з одного боку упаковки, оформленої в біло–блакитних тонах, стояв напис «Партія Кондомів», а з іншого — «Тому що справжній УРКАїнський през». І — обличчя, схоже на чинного Президента.

Акція «Покращення життя вже сьогодні» мала бути присвячена другій річниці перебування Віктора Януковича «біля керма» держави. Організатори планували мирно роздати 1500 презервативів i розійтися по домівках, проте завдяки правоохоронцям акція набула широкого розголосу. Спочатку міліціонери спробували відібрати одну з чотирьох коробок iз презервативами. Контрацептиви розсипалися на тротуар, перехожі із задоволенням брали продукцію «на сувеніри». Інші коробки відібрали люди, одягнені в темний цивільний одяг, які швидко спустилися в перехід i зникли. Далі співробітники міліції знову проявили почуття гумору й почали обшуковувати перехожих та тих, хто спостерігав за «шоу» — щоб знайти та відібрати презервативи. За словами очевидців, люди у формі зупиняли автомобілі, перевіряли багажники, обшукували пакети та сумки у перехожих.

Під час акції було затримано голову «Чорного комітету» Богдана Тицького, Ярославу Пугачову, Олега Покляцького та голову правління КУПР Сергія Мельниченка. Суд, який відбувся цього ж дня, визнав активістів винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185–1 Кодексу адміністративних правопорушень — порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій. Для проведення акції протесту начебто не було отримано дозволу від міської адміністрації.

«Владу «біло–синіх» народ порівнює з поширенням СНІДу, — так активісти КУПРу пояснюють на своєму сайті мету акції. — Тому ми вирішили розповсюдити засоби масової гігієни, які б символізували захист суспільства від страшної хвороби, якою для держави є Партія регіонів і її лідер. Виготовили партію кондомів, придатних тільки для надування — так само, як Партія регіонів придатна тільки для надування народу». «Більше половини партії кондомів забрала міліція. Добре, що хоч частину «засобів запобігання СНІДу та венеричним захворюванням» вдалось подарувати людям...» — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» Сергій Мельниченко.

Затриманих активістів Мельниченка, Пугачову і Тицького суд позбавив волі на максимально можливий термін — 15 діб. Олега Покляцького відпустили через те, що у нього не було з собою документів, суд над ним мав відбутися вчора.

Сергій Мельниченко вважає вирок незаконним. По–перше, акцію проводили на законних підставах, адже міську адміністрацію було попереджено. А по–друге, Мельниченко є інвалідом 2–ї групи, а закон забороняє застосовувати до таких людей покарання у вигляді адміністративного арешту. Оскiльки оскаржувати рішення суду немає сенсу через те, що засуджені в будь–якому разі проведуть час до повторного судового засідання за ґратами, Сергій оголосив голодування.

Учора стало відомо, що міліція намагалася забрати з допомогою евакуатора автомобіль Мельниченка BMW, який стояв на стоянці в центрі Києва.

 

НА МІСЦЯХ

Суми: ПДРСи — за Януковича

У Сумах відбулася акція «на підтримку Президента України», організована Придніпровсько–Донецьким робітничим союзом (ПДРС).

Акцію було присвячено другій річниці президентства Януковича. Три десятки людей пройшли центром міста з плакатами, на яких було написано «Янукович — наш тато», «ПеДеРеСи з вами!», «Януковича — на пожиттєвий строк!». Попереду йшов хлопець з портретом Януковича. Деякі учасники пропонували запровадити монархічний лад та коронувати чинного президента.

«Я вважаю, що треба поклонитися Януковичу й подякувати йому, — заявив 32–річний безробітний Іван Покотилов. — Сьогодні я прийшов на акцію, щоб подякувати Віктору Федоровичу за його важкий труд. Він стільки всього зробив за два роки. У мене раніше з дружиною був кіоск на базарі, а тепер уже кілька місяців я можу не ходити щоденно на базар. У мене з’явилося багато вільного часу, який я витрачаю на сім’ю. Я схуд, загартовуюся просто у квартирі. Янукович нікого не забув. Я голосував за нього і не шкодую. Я ще більше переконався в його чесності».

Тернопіль: скинулися Президенту на квиток до Магадана

Проявили свою любов до чинного Президента і прості тернополяни. Минулої суботи активісти молодіжної організації «Сокіл» запитували у перехожих про їхнє ставлення до нинішньої влади та пропонували на підтвердження своєї позиції «проголосувати гаманцем», а саме дати «хто скільки зможе» на квиток Януковичу до Магадану. Також представники «Сокола» роздавали людям листівки із словесними «ляпами» Президента. «Такою акцією вирішили з’ясувати ставлення людей до роботи Януковича на посаді Президента. Ідею відправити його на Магадан більшість людей, до яких ми підходили, підтримали», — розповів керівник тернопільського відділення «Сокола» Ігор Бойчук.

За словами активістів, більшість радо давала гривню–дві, дехто навіть п’ять, щоправда деякі перехожі «виражалися нецензурною лексикою й обурювалися, чому вони повинні на це ще свої гроші витрачати». Загалом «Сокіл» зібрав близько 500 грн. лише за кілька годин. Зібрані гроші активісти вирішили передати благодійному фонду «Від серця до серця» для хворих дітей.

«Цією акцією ми показали, що не згодні з політикою нової влади і будемо боротися з нею всіма можливими шляхами. Адже політику гаранта Конституції вважаємо відверто антиукраїнською, згубною для нашої культури, історії та української мови», — зазначив Бойчук.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>