Тому що «справжній През...»

Тому що «справжній През...»

Минулої п’ятниці на столичному майдані Незалежності біля Поштамту активісти «Коаліції учасників Помаранчевої революції» (КУПР) і «Чорного комітету» роздавали... презервативи. Та не прості, а з вигадкою: з одного боку упаковки, оформленої в біло–блакитних тонах, стояв напис «Партія Кондомів», а з іншого — «Тому що справжній УРКАїнський през». І — обличчя, схоже на чинного Президента.

Замість освітян — штаб Януковича

Замість освітян — штаб Януковича

У першій декаді березня в Черкаській облдержадміністрації очікують на велике переселення чиновників. Із кабінетів в адміністративному приміщенні Будинку рад на вихід «просять» 35 працівників Головного управління освіти і науки облдержадміністрації. «Нас виселяють, бо в кабінетах має початися ремонт, як нам пояснили. Але з неофіційних джерел знаємо, що голова облдержадміністрації Сергій Тулуб хоче заселити туди виборчий штаб Партії регіонів», — розповіла «УМ» спеціаліст управління освіти Черкащини, яка попросила не називати її імені.

Весна іде, не поспішаючи

Весна іде, не поспішаючи

Зима, яка втомила не так морозами й снігом, як супутніми їм комунальними катаклізмами, нарешті добігає кінця. Проте потепління несе нові загрози, передусім для любителів зимової риболовлі: іще минулої суботи, попри те, що лід на Дніпрі в межах Києва залишався лише біля берегів, журналісти «УМ» спостерігали на звичному місці чимало рибалок. «Я вже стільки років рибалю, що можу відрізнити, коли на лід іще можна виходити, а коли — вже небезпечно», — переконує, як він представився, дід Василь із Осокорків. Хоча й визнає: на його пам’яті втопилося принаймні двоє таких самовпевнених колег по захопленню. «Але там не зовнішнє потепління було винне, а перебір із внутрішнім «підігрівом». П’ятдесят грамів коньяку, звісно, зайвими не будуть, але все, що не в міру, до добра не приведе», — переконаний ветеран зимової риболовлі. Фахівці ж попереджають: не слід забувати про небезпеку тонкого весняного льодового покрову, особливо в тих місцях, де б’ють джерела, швидка течія або струмок впадає у річку, поблизу кущів, очерету, під оманливим прошарком снігу.

«Свищів» море — води немає

«Свищів» море — води немає

Четвертий день поспіль значна частина мешканців Євпаторії залишається відрізаною від водопостачання. Причина банальна — одразу дев’ять «свищів», що утворилися на п’ятикілометровій ділянці другої гілки водогону в районі залізничної станції «Прибережна», що якраз між Саками і Євпаторією. Як розповіла «УМ» керівник прес–служби Євпаторійської мерії Олена Гармашова, ремонтникам і техніці (17 одиниць), швидше за все, доведеться провести тут ще не одну добу, щоб залатати всі діри. Тому для них там спеціально напнули намети й організували гаряче харчування.

«Виселили їхніх батьків і прийшли по наших»

«Виселили їхніх батьків і прийшли по наших»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

23 лютого виповнилося 68 років iз початку насильницького виселення чеченців та інгушів із їхніх рідних місць. Звинувативши у співпраці з Третім рейхом, сотні тисяч людей за прямою вказівкою Сталіна вивезли на територію Середньої Азії. Акції на вшанування сумної річниці тих подій відбулися в бага­тьох країнах Європи. Згадували про трагедію 1944–го і в Севастополі — під час пам’ятних заходів до роковин загибелі видатного громадського діяча кримськотатарського народу Номана Челебіджихана.

Стоянка імені Стуса?

Стоянка імені Стуса?

У ніч проти суботи в столичному сквері імені Василя Стуса, що в Святошинському районі Києва, знищено близько сотні вікових дерев. Про це «УМ» повідомили місцеві мешканці, які вранці виявили замість парку самі пеньки, відгороджені зеленим парканом. Люди переконані: цю територію готують під будівництво чергового торговельно–розважальногой центру і заправки.

До Путіна не доїхали

До Путіна не доїхали

Заарештовані на початку січня Ілля П’янзін і Адам Осмаєв (третій учасник злочинного угруповання — Руслан Мадаєв — загинув під час вибуху в орендованому бандитами в Одесі помешканні, намагаючись приготувати вибухівку), готували теракти на інфраструктурних об’єктах Росії. А кінцевою метою бойовиків була фізична ліквідація чинного прем’єра РФ Володимира Путіна — його планували підірвати. Як повідомляє російський «Перший канал», П’янзін на допиті розповів, що вони троє прибули в Одесу з Арабських Еміратів через Туреччину з чіткими інструкціями від лідера чеченських повстанців Доку Умарова: «Кінцева мета — поїхати в Москву. Частину пластиду і детонаторів завезли в Москву заздалегідь».

Всі статті рубрики