Головне, щоб костюмчик переміг!

24.02.2012
Головне, щоб костюмчик переміг!

До найочікуванішої кіноподії року (принаймні у США) — вручення «Оскарів» — залишається всього нічого: церемонія відбудеться в ніч із неділі на понеділок за київським часом. А щоб час летів швидше, голлівудських зірок розважають іншими нагородами та церемоніями. Днями у лос­анджелеському готелі «Беверлі Хілтон» відбулося вручення премії Гільдії дизайнерів костюмів, котрі відзначають найкращі, з погляду їхнього фаху, фільми року. На диво, оспіваному критиками «Артисту», якому пророкують і «Оскар», цього разу нічого не дісталося.

У головних номінаціях перемогли костюмери таких фільмів та серіалів: «Сучасне кіно» — Тріш Саммервілл за «Дівчину з тату дракона»; «Історичне кіно» — Еріан Філліпс, «Ми. Віримо в кохання»; «Фентезі» — Яні Теміме, «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії­2»; «Сучасний серіал» — Лу Ейріч та Дженніфер Ів, «Лузери»; «Історичний або фентезі­серіал» — Джон А. Данн та Ліза Падовані, «Підпільна імперія»; «Телефільм або міні­серіал» — Сюзанна Бакстон, «Абатство Даунтон».

Також було вручено чотири почесні премії. Зірка «Ван Хельсинга» Кейт Бекінсейл стала лауреаткою «іменної премії» однойменного бренду — Lacoste Spotlight Award. 38­річна красуня довела, що почуття стилю в неї бездоганне, вразивши всіх елегантною сріблястою сукнею «в діл», з декольте і шлейфом, від Вів’єн Вествуд.

Дизайнерці Марлен Стюарт, яка, зокрема, підбирала костюми для «Термінатора­2», вручили відзнаку за внесок у кінематограф. Лу Ейріч, окрім премії за костюми з «Лузерів», здобула нагороду за вклад у телевізійне мистецтво. А спецприз за співпрацю (Distinguished Collaborator Award) отримали Дебора Хоппер і Клінт Іствуд, які працювали разом упродовж двадцяти років.