Дострокові іспити

24.02.2012

Після блискучої перемоги в командному заліку на чемпіонаті світу 2011 року наші боксери офіційно оформили для команди шість путівок на Олімпійські ігри–2012. Ще в чотирьох категоріях (до 49 кг, 52 кг, 56 кг і понад 91 кг) українців чекають відбіркові турніри на шляху до Лондона. Аби виявити тих, хто найкраще представить «синьо–жовтих» в олімпійській кваліфікації, Федерація боксу України організувала своєрідний міжусобний відбір у броварському торговельно–розважальному центрі «Термінал». Та й тим, хто вже забронював квитки на Олімпіаду, варто було розім’яти м’язи й провести перевірку власного стану. Хіба що дозволили пропустити старт олімпійському чемпіону Василю Ломаченку (до 60 кг) — він готується за індивідуальним графіком.

Як розповів головний тренер збірної Дмитро Сосновський, при жеребкуванні вісімок найкращих у кожній вазі молодих відводили в одну сторону сітки, а досвідчених — в іншу, аби у фіналі зійшлися практично дві генерації.

Видовище вийшло справді цікаве, а доповнили його сюрпризи від кількох боксерів, які виступали не у своїх категоріях. Через це, скажімо, у фіналі ваги до 75 кг зійшлися два чемпіони світу, і Євген Хитров у «рідній» для себе категорії переміг сумчанина Тараса Шелестюка, котрий зазвичай б’ється у вазі до 69 кг. А чемпіон світу Олександр Усик (до 91 кг) побив навіть усіх важчих за себе, виступивши у суперважкій категорії.

Тож глядачі отримали привабливе шоу, а тренери — чимало цікавої інформації, якою мають якнайкраще розпорядитися до головного старту року.

 

ТАБЛО

Турнір найсильніших боксерів України (Бровари). Переможці. Вагова категорія до 49 кг — Шкарубо (Харків), до 52 кг — Шепелюк (Рівне), до 56 кг — Іщенко (Херсон), до 60 кг — Черняк (Донецьк), до 64 кг — Матвійчук (Житомирська обл.), до 69 кг — Лазарєв (Хмельницький), до 75 кг — Хитров (Дніпропетровськ), до 81 кг — Лапін (Крим), до 91 кг — Манукян (Київська обл.), понад 91 кг — Усик (Крим).