Великодушність навпаки

21.02.2012

Є категорія, сказати б, «великодушних курйозів» — коли чоловік знаходить на дорозі валізу з мільйоном доларів і по–чесному повертає всю суму законному власнику. Таке буває. Але ця новина — із протилежного розряду. Американець придбав на інтернет–аукціоні закритий, нібито порожній, сейф, виявив у ньому 26 тисяч доларів готівкою і... залишив собі. А продавець тепер почувається «найтупішим ідіотом на світі».

Як повідомляє сайт каналу WMC–TV, сейф на аукціоні eBay продав такий собі Джеймс Лабрек, мешканець міста Бартлетт, штат Теннессі. Вартість лота склала 122 долари 93 центи. За словами Лабрека, перед тим як виставити сейф на продаж, він струснув його і не почув звуків, які б підказали, що в ящику щось є. Джеймс має 15–річний досвід продажів речей на eBay, тож і гадки не мав, що можлива така оказія.

Про 26 тисяч доларів у сейфі Лабреку повідомив сам покупець, який залишається неназваним. Коли Лабрек попросив покупця поділитися несподіваним «скарбом», той відповів відмовою. Покупець послався на правила продажу лота, сформульовані самим Лабреком: «Ви отримуєте те, що бачите на фото; ніяких винагород і ніякого повернення грошей».

Коментуючи ситуацію, продавець заявив, що все–таки вважає іншого учасника угоди нечесним. «Якби я опинився в такому становищі, я б сказав продавцеві: «Слухай, друже, я знайшов гроші, то я віддам тобі половину», — заявив Джеймс журналістам. Але покупець лишився невблаганним.